ODPOVED JE DOBIL

Nezakonita izplačila? Nesojenega šefa SLS vrgli iz službe

Objavljeno 21. januar 2014 09.58 | Posodobljeno 21. januar 2014 09.59 | Piše: T. L.

Laris Gaiser zanika, da bi službo izgubil zaradi manipuliranja z bolniškim staležem in 20 tisoč evrov izplačanih fiktivnih potnih stroškov.

Laris Gaiser.

LJUBLJANA – Izredno odpoved delovnega razmerja je konec lanskega decembra dobil Laris Gaiser. Zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti  je nesojeni prvak Slovenske ljudske stranke (SLS), predsednik slovenskega Panevropskega gibanja, nekdanji dekan, poznavalec mednarodnih odnosov in publicist Gaiser ostal brez službe na Evro-sredozemski univerzi (Emuni). Požareport še poroča, da naj bi po neuradnih, a zanesljivih podatkih Gaiser manipuliral z bolniškim staležem, na račun »fiktivnih potnih stroškov« pa naj bi si v zadnjih šestih mesecih, po ugotovitvah posebne revizije, nezakonito izplačal okoli 20 tisoč evrov.

Gaiser: Gre za nesoglasja z Lesjakom

Za Požarja je Gaiser potrdil, da je odpoved dobil, vendar trdi, da »gre za nesoglasje z aktualnim vršilcem dolžnosti predsednika« Emunija Dušanom Lesjakom, in že napoveduje, da bo o vsem skupaj odločalo sodišče. Laris Gaiser, ki je bil nazadnje zaposlen kot prodekan (namestnik predsednika) za finance, naj bi se sicer na sodišču pritožil pretekli četrtek.

Gaiser se je po odhodu Radovana Žerjava iz politike marca lani in pred kongresom SLS potegoval za novega predsednika stranke. Kandidaturo mu je preprečil izvršilni odbor stranke, potem ko so mu očitali, da se je »prepozno« včlanil v stranko, ki jo je na kongresu prevzel edini kandidat Franc Bogovič. Po umiku Franceta Bučarja mu je uspelo postati predsednik Panevropskega gibanja, sicer pa Gaiser trenutno živi v Ajdovščini, skupaj z novinarko tretjega programa TV Slovenija Evo Furlan.

Kot še poroča spletni portal, je vlada Alenke Bratušek že decembra lani iz upravnega odbora Emuni odpoklicala državno sekretarko Tamaro Vonta in namesto nje za člana upravnega odbora imenovala nekdanjega ministra za promet Patricka Vlačiča.

Deli s prijatelji