IZ BOLNIŠNICE V PRIPOR

Nevrolog Radan ostaja v priporu, pritožbo so zavrnili

Objavljeno 22. maj 2015 18.04 | Posodobljeno 22. maj 2015 18.05 | Piše: STA, M. U.

Ivan Radan je še vedno na zdravljenju zaradi samopoškodbe.

Ivan Radan.

LJUBLJANA – Nevrolog Ivan Radan, ki ga sumijo sedmih umorov, bo naslednji mesec dni preživel v priporu. Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je namreč zavrnil pritožbo Radanovega zagovornika Milana Krstića na sklep o priporu. 

Še vedno na zdravljenju zaradi samopoškodbe

Radan, ki je zaradi samopoškodbe sicer še vedno na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, bo torej mesec dni v priporu.

Nekdanjega zaposlenega v UKC policija sumi storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

Tožilstvo je za Radana po torkovem osemurnem zaslišanju predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica je sledila predlogu tožilstva z utemeljitvijo, da ima Radan še vedno zdravniško licenco in bi zato lahko še naprej izvrševal kazniva dejanja zoper zdravje ljudi. Tožilstvo je predlagalo tudi uvedbo sodne preiskave, o čemer sodišče še ni odločilo.

Radan se je kmalu po prihodu v pripor na Povšetovi v Ljubljani samopoškodoval, saj se je s kosom razbitega stekla porezal po prsih. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer še vedno leži, varujejo pa ga pravosodni policisti.

Deli s prijatelji