PRIPRAVITE SE

Nevihte se bodo nadaljevale v noč, sosedje z oranžnim opozorilom

Objavljeno 24. julij 2016 14.14 | Posodobljeno 24. julij 2016 14.14 | Piše: Mo. S.

Krajevno bodo mogoči tudi močnejši nalivi.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Vremenoslovci napovedujejo nove plohe in nevihte. Te se bodo začele pojavljati popoldne in zvečer, nadaljevale pa se bodo tudi v noč. Danes se bo ogrelo do 33 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo na Primorskem po večini sončno s kakšno krajevno nevihto in šibko burjo, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in z nevihtami. Krajevno bodo mogoči tudi močnejši nalivi, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Goriškem in ob morju do 21, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 31 stopinj. Občasne padavine se bodo nadaljevale tudi še v torek in sredo, kot kaže, pa se bo ozračje malce ohladilo.

V južni Dalmaciji zelo vroče

Podobno vreme bo tudi ob Jadranskem morju, kjer v teh dneh dopust preživlja veliko Slovencev. V ponedeljek bo tam večinoma sončno s kakšno nevihto, v Kvarnerju pa bo zapihala zmerna burja. Medtem ko so naši vremenoslovci stopnjo opozorila ohranili na najnižji, pa so njihovi hrvaški kolegi najjužnejše dele Dalmacije obarvali oranžno. Dubrovniku in okolici, tudi otokom, grozijo zelo visoke temperature.

Preberite več o vremenu.

imageimage

Deli s prijatelji