VREME

Nevihtam navkljub bo toplo

Objavljeno 03. junij 2013 20.30 | Posodobljeno 03. junij 2013 20.29 | Piše: S. J.

V Sloveniji se nam poplav ni treba bati, saj bodo padavine zgolj krajevnega značaja.

LJUBLJANA – Po dolgem času nam je danes vreme naklonjeno, temperature se gibljejo od 17 do 23 stopinj Celzija, razveselilo pa nas je tudi sonce. Več oblačnosti je danes zgolj v severovzhodni Sloveniji. Vendar pa se bo že ponoči pooblačilo, predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme jutri?

Jutri bo v vzhodnih krajih pretežno oblačno, dopoldne lahko ponekod še rahlo dežuje. Drugod se bo delno zjasnilo, vendar bodo popoldne nastale krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo toplejše

»Vreme bo še naprej spremenljivo, od srede do petka bodo popoldanske plohe in nevihte kar pogoste,« je povedal dežurni prognostik. Bo pa malo toplejše kot v začetku tedna.

Brez obilnega deževja

Medtem ko se v sosednji Avstriji ubadajo s poplavami, dežurni prognostik Arsa pravi, da v Sloveniji ni razloga za preplah, saj bodo padavine pri nas zgolj krajevnega značaja. Pretoki rek pri nas so večinoma srednji, velik pretok imata le Mura in Drava, vendar to ni povezano s poplavami v srednji Evropi, saj gre tam za povodje Donave, posledice česar bodo občutne nižje na Balkanu, piše STA.

Deli s prijatelji