KJE SE KONČA?

Nevarno najstniško početje: skozi nos vdihnejo kondom

Objavljeno 27. februar 2015 18.51 | Posodobljeno 27. februar 2015 18.51 | Piše: Mo. S.

Znani so tudi premieri, ko se slovenske najstnice razkazujejo in se menda celo samozadovoljujejo pred spletnimi kamerami, da bi prejele čim več všečkov.

LJUBLJANA – Se spomnite zloglasnih pivskih nominacij, pri katerih mladi (pa tudi malo manj mladi) sprejmejo izziv, povezan z alkoholom? Če dobijo nalogo, da morajo na primer popiti pol litra piva skupaj z viskijem, to tudi naredijo, se posnamejo in posnetek objavijo na spletu. Ob tem določijo tri druge in jim naložijo podoben, lahko tudi smrtonosen pivski izziv.

Ali pa nevarne igre hrvaških srednješolcev, ki so jo poimenovali kar »izziv nezavesti«? Dijaki med šolskimi odmori namerno vdihujejo in izdihujejo zrak, nato pa eden od sošolcev zrak sunkovito iztisne iz njihovih pljuč, zato omedlijo. Po vzoru prvotnih nominacij dijaki nato izzivajo kolege z drugih šol, ki izziv sprejmejo in ga posnemajo. Nekateri pa alkohol uporabljajo tudi za tako imenovane »ognjene igre«. Roke, noge ali prsi si polijejo z alkoholno pijačo, nato pa prižgejo vžigalico … Njihove muke opazujejo prijatelji, ki se smejijo in snemajo ali pa se odzovejo, kakor pač vedo in znajo – ko ugotovijo, da je stvar resna, začnejo »junaka« polivati z vodo, a izziv se po navadi konča s hudimi opeklinami.


V Trebnje na kavo

Tudi slovenski najstniki niso izjeme. Pred meseci smo poročali o fantih, ki so se »na kavo v Trebnje« odpeljali s tovornim vlakom image, in to kar stoječ med vagoni. Znani so tudi premieri, ko se slovenske najstnice razkazujejo in se menda celo samozadovoljujejo pred spletnimi kamerami, da bi dobile čim več všečkov, seveda pa velike večine primerov sploh ne poznamo oziroma niso pricurljali v javnost.

O tem, kaj nam je na temo nevarne zabave najstnikov povedal strokovnjak, bomo poročali v prihodnjih dneh.

Vdihnejo kondom in ga izvlečejo skozi usta

Domišljija mladim res ne dela težav. Pri hrvaškem časopisu 24sata poročajo o pravi zbirki izzivov in nevarnih dejanj, ki jih izvajajo njihovi najstniki: na spletnih omrežjih se dekleta dogovarjajo, kje in kdaj se dobijo za pretep, nekateri z laserji namerno zaslepijo mimovozeče ljudi, spet drugi pa skozi nos vdihnejo kondom (?!) in ga izvlečejo skozi usta. Med skrb vzbujajočimi dejanji je tudi objavljanje fotografij lastne golote na spletu, pri čemer prednjačijo dekleta, medtem ko se najdejo tudi taki, ki poskušajo čim dlje bežati pred avtomobilom. Pa da ne govorimo o ruleti z nožem, vzpenjanju po gradbenih dvigalih, deskanju na strehi avtomobila in podobnih neumnostih (milo rečeno), ki se lahko končajo tragično. Nazadnje smo poročali o usodnem odmerku mešanice tobaka in osvežilca zraka image, ki je vzel življenje mladega Zagrebčana.

Med ameriškimi najstniki je svoj čas odmevala tudi igra »ABC-praskanje«, pri kateri so posamezniki tekmovali, kdo si upa v roko vrezati več črk abecede, večkrat pa so preizkušali tudi izziv, katerega cilj je z enim samim udarcem spraviti na tla naključnega mimoidočega.

Deli s prijatelji