ODPOKLIC

Nevarno: Applov vmesnik se lahko pregreje, obstaja nevarnost

Objavljeno 22. julij 2014 14.23 | Posodobljeno 22. julij 2014 14.23 | Piše: P. J.

Preverite, ali imate ta vmesnik tudi vi.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Imate priljubljeni mobilnik iphone? Kot sporočajo iz podjetja Apple, se lahko v redkih primerih vmesnik pregreje in povzroči varnostno tveganje, zato pozivajo uporabnike, da vmesnik, ki je bil priložen modelom telefonov iphone 3GS, iphone 4 in iphone 4s in ki so jih prodajali od oktobra 2009 do septembra 2012, tudi v Sloveniji, menjajo. Kot sporoča Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS), je bilo vmesnik mogoče kupiti tudi kot samostojni dodatek.

Podatki o izdelku
Izdelek: 5-vatni Apple USB-vmesnik za napajanje za evropsko tržišče A1300
Proizvajalec/dobavitelj: Apple Inc. Distributer: Apple Inc., Cupertino, California, USA
Poreklo: Kitajska
 

Kot so zapisali na spletni strani, bo proizvajalec zamenjal vmesnik za napajanje z napako z brezplačnim novim, prenovljenim vmesnikom. Več informacij je na voljo na spletnih straneh proizvajalca. Distributer v Sloveniji odpoklicani napajalnik prostovoljno menja z novim. Distributer še sporoča, da bodo ob zamenjavi morali potrditi ustreznost serijske številke vašega telefona iphone, zato naj vsi, ki bodo menjali napajalnik, prinesejo s seboj svoj iphone.

ZPS še svetuje, da napajalnik takoj prenehate uporabljati. »Upoštevajte navodila proizvajalca in zahtevajte zamenjavo z novim napajalnikom.«

Deli s prijatelji