KAKO NAPREJ

Neuspela dražba Trima

Objavljeno 17. julij 2013 15.16 | Posodobljeno 17. julij 2013 15.16 | Piše: STA, D. P.
Ključne besede: Trimo

Vplačana ni bila nobena varščina, so sporočili iz Probanke.

Trimo Trebnje.

TREBNJE – Za danes napovedana dražba za prodajo 31,3 odstotka delnic družbe Trimo, katerih imetnik je zastavni dolžnik Trimo Investment, ni bila uspešna. Vplačana ni bila nobena varščina, so sporočili iz Probanke, ki je razpisala dražbo.

11,30 evra za delnico

Probanka je za danes razpisala javno dražbo 340.634 delnic Trima, kar pomeni 31,3 odstotka vseh delnic trebanjske družbe, ki se ukvarja z inženiringom in proizvodnjo montažnih objektov. Začetna izklicna cena za paket delnic, ki jih je Probanka zasegla Trimu Investment, je bila določena pri 3,84 milijona evrov oz. 11,30 evra za delnico.

Iščejo dogovor

Dražbe bi se lahko udeležile osebe, ki bi do vključno 15. julija na račun Probanke nakazale varščino 100.000 evrov. Trimo se sicer z bankami upnicami dogovarja o finančnem prestrukturiranju skupine Trimo. V ta namen je bil kot prokurist Trima imenovan nekdanji prvi mož Adrie Airways Klemen Boštjančič. Banke, vodstvo družbe in lastniki, med katerimi prevladujejo zaposleni v okviru družbe pooblaščenke Trimo Investment, iščejo rešitve za prestrukturiranje Trimovega dolga.

Omenjata se tako možnost vstopa bank v lastništvo podjetja kot vstop strateškega lastnika. V kontekstu reševanja težav trebanjske družbe gre verjetno razumeti tudi današnji poskus dražbe.

Deli s prijatelji