TOČA

Neurje s točo nad Gorenjsko

Objavljeno 11. julij 2012 22.49 | Posodobljeno 11. julij 2012 23.20 | Piše: M. U., B. F.

V Pomurju toča velika kot oreh, v Šentilju drevo na hišo.

Toča lahko popolnoma uniči kmetijske pridelke.

KRANJ, PUCONCI, ŠENTILJ – Pred nekaj minutami se je na območju od Bleda, Lesc, Hraš preko Begunj in Radovljice razbesnela huda nevihta. V tem trenutku pada za noht debela toča, vendar pa je ob pogledu proti zahodu Gorenjske glavnina neurja šele na proti temu območju. Glede intenzivnosti padavin in smeri vetra se pričakuje, da bo nevihta s točo šla proti Brezjam, preko Naklega in naprej proti Kranju, zato vsem bralcem svetujemo umik vozil pod varno zavetje streh.

Vremenske težave tudi na severovzhodu države

Nižje temperature so prinesle padavine in popoldne kar nekaj težav povzročile na severovzhodu in severozahodu Slovenije. V Šentilju je zaradi močnega vetra na hišo padlo drevo, veter pa je delno odkril hišo v Vadarcih pri Puconcih. Ob 18.47 je v naselju Trate močan veter podrl dve drevesi. Eno je padlo na stanovanjsko stavbo in polomilo steklo na oknu, drugo pa na cesto. Gasilci so ju že umaknili.

Kakšna je verjetnost toče, lahko preverite tu.

Toča velika kot oreh

Iz naselja Otovci v občini Puconci so sporočili, da je padala toča v velikosti oreha, poročajo iz uprave za zaščito in reševanje. Iz Svetega Jurija ob Ščavnici pa poročajo, da so meteorne vode poplavile kletne prostore v eni od hiš. Okoli 20. ure je v naselju Pušča v občini Murska Sobota meteorna voda zalila dve stanovanjski hiši, a so gasilci vodo že izčrpali.

Imate fotografije posledic neurja ali toče? Pošljite nam jih.

Deli s prijatelji