NI JIH ZAOBŠLO

Neurje: rušilo je drevesa, gasilci pomagali prekrivati strehi

Objavljeno 15. julij 2015 20.50 | Posodobljeno 15. julij 2015 20.50 | Piše: A. L.

Največ težav je bilo na območju občine Slovenska Bistrica.

SLOVENSKA BISTRICA, SELNICA OB DRAVI – Danes nas je bralka iz širše okolice Maribora (v smeri Slovenske Bistrice) obvestila o prihajajoči nevihti. Kasneje nam je sporočila, da je padala drobna toča (sodra)image. S spletne strani uprave za zaščito in reševanje pa je razvidno, da nevihta ni bila tako nedolžna.

Že ob 15.49 so na cesto Selnica–Ruše, občina Selnica ob Dravi, padla tri drevesa. Gasilci PGD Selnica ob Dravi so jih razžagali in odstranili s cestišča. Dobro uro kasneje je območje naselja Zgornja Polskava, občina Slovenska Bistrica, zajelo neurje. Gasilci PGD Zgornja Polskava so črpali meteorno vodo iz kleti v Kanclerjevi ulici, Ob gozdu in v Bukovcu. V Bukovcu se je nagnil še električni drog, o čemer so obvestilo Elektro Maribor. V Selah pri Polskavi sta padli dve drevesi na cestišče, zato so na pomoč poklicali gasilce.

Preberite še FOTO: Iz Spodnje Polskave: Videti je bilo grozno, kot priprava na tornadoimage.

Gramoz na cesti

V Ulici Pohorskega bataljona je neurje naneslo večjo količina gramoza na cestišče.

Ob 16.52 je območje naselja Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, zajelo neurje. Gasilci PGD Spodnja Polskava so pomagali občanom pri črpanju vode iz garaže, prekrivanju dveh ostrešij stanovanjskih hiš in odstranjevanju podrtega drevesa, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Deli s prijatelji