VREMENSKE TEŽAVE

Neurja tudi danes povzročala škodo

Objavljeno 26. junij 2016 23.06 | Posodobljeno 26. junij 2016 23.26 | Piše: STA, M. U.

Veter je podrl nekaj dreves, gasilci pa so morali ponekod izčrpati meteorno vodo.

LJUBLJANA – Lokalna neurja so tudi danes ponekod po državi povzročala preglavice. Veter je podrl nekaj dreves, gasilci pa so morali izčrpati meteorno vodo. Pristojne službe so odpravljale tudi posledice sobotnih neurij.

O podrtih drevesih, nagnjenih oziroma podrtih električnih drogovih in razkritih strehah zaradi neurij in močnega vetra so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje poročali iz različnih koncev Slovenije, najpogosteje s širšega območja Maribora, Celja, Trbovelj in Brežic. V naselju Koprivnica v občini Krško je prizidek stanovanjskega objekta ogrožal tudi plaz. Del cestišča pa je plaz zasul v naselju Mrčna sela v isti občini.

V kraju Potok v občini Straža je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo zagorela izolacija mansardnega stanovanja. Gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža ter Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto so tlečo izolacijo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili in odstranili ter s toplotno kamero pregledali ostrešje hiše.

Na lokalni cesti v Spodnji Orlici v občini Radlje ob Dravi je narasla voda potoka odnesla most in večji del ceste. Posredovali so gasilci PGD Vuhred in Radlje ob Dravi ter delovni stroj.

Po podatkih Agencije RS za okolje bodo v noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj lokalno mogoča neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in s točo.

Dodajajo, da se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na območju vsakoletnih poplav, njen pretok upada. Sredi noči na ponedeljek se bo vrnila v svojo strugo.
 
V noči na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne lahko ob močnih krajevnih nalivih v večjem delu države hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki.
Deli s prijatelji