V BRITANSKE ROKE

Neuradno: prodaja Telekoma Slovenije potrjena

Objavljeno 03. junij 2015 23.17 | Posodobljeno 03. junij 2015 23.17 | Piše: T. L.

Že jutri naj bi o prodaji odločali nadzorniki SDH.

Telekom ne želi plačati, ampak išče pravico na sodišču (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Očitno se zgodba s privatizacijo Telekoma Slovenije kljub vsem zapletom in nasprotovanjem dela slovenske politične in civilne javnosti bliža koncuimage. Slovenski državni holding (SDH) naj bi odobril prodajo Telekoma Slovenije skladu Cinven, ki je oddal zavezujočo ponudbo za nakup, poroča časnik Finance.

Kdo bo odločal

Uprava SDH je tako »po neuradnih, a zanesljivih podatkih« odobrila prodajo 75-odstotnega deleža Telekoma Cinvenu. V SDH ponavljajo, da do konca postopka tega ne komentirajo. Že jutri naj bi o prodaji odločali nadzorniki.

V nadzornem svetu sedijo Samo Lozej, Stane Seničar, Roman Dobnikar in Nives Cesar, zaposlene zastopajo Pavel Gorišek, Miran Škof in Simona Razvornik Škofič. Zadnja se mora iz glasovanja izločiti, saj je sodelovala pri postopku prodaje. 

Cinven: Za slovensko delnico več kot za slovaško

V naložbenem skladu Cinven so se danes odzvali na očitke o ponujeni ceni in o tem, da niso strateški partner, pa je poročal MMC. V izjavi za javnost so poudarili, da ponujajo 60 odstotkov več na delnico, kot je dobila Slovaška pretekli teden za svoj Telekom. Prepričani so, da so strateški vlagatelj. Pri tem so ponovno poudarili, da nameravajo obsežno vlagati in iz Telekoma Slovenije narediti nacionalnega telekomunikacijskega šampiona. Pri tem so potrdili, da so k sodelovanju povabili tudi Evropsko banko za obnovo in razvoj (EBRD). Banka je danes tudi potrdila, da preučuje možnost sodelovanja s Cinvenom, vendar se o tem še niso odločili.

Sporočili so še, da odločitev pričakujejo v kratkem, saj se po 10. juniju zaradi omejitev na strani njihovih virov financiranja ne morejo zavezati k izpolnitvi zavezujoče ponudbe.

Deli s prijatelji