PREISKAVA

Neuradno: policija pridržala cenilca Davida Vidriha

Objavljeno 11. februar 2015 13.53 | Posodobljeno 11. februar 2015 13.53 | Piše: P. Pa.

Pri DUTB informacij o osumljencu ne razkrivajo, pravijo le, da je nedosegljiv.

LJUBLJANA – Pridržani cenilec nepremičnin, ki je zaposlen v DUTB, naj bi bil David Vidrih, poročajo Finance. Vidrih naj bi podjetjem v zameno za podkupnino ponujal cenitve »po meri«. Preiskovalci NPU so zato tudi v DUTB.

Milena Trbulin iz PU Celje je zjutraj sporočila, da preiskave potekajo na območju Ljubljane, Celja in Maribora. Vidrih naj bi cenitev »po meri« ponujal vsaj enemu od podjetnikov, čigar terjatev do banke je bila prenesena na DUTB in je zavarovana z nepremičnino. V zameno za takšno cenitev je zahteval podkupnino.

Vidrih nedosegljiv

Kot poročajo, Vidrih na službeni telefonski številki ni dosegljiv. Prav tako je nedosegljiv na mobilni številki. Pri DUTB so dejali, da je Vidrih »nedosegljiv«, na oddelku za nepremičnine pa je sogovornik še dejal, da ne ve, ali je prišel v službo, ker ga ni bilo tam, ko je prihajal.

Pri DUTB so potrdili, da poteka preiskava v zvezi z nepremičnino, ki jo imajo kot zavarovanje terjatev in na DUTB še ni bila prenesena. Kdo je podal ovadbo, še ni znano, to pa naj ne bi bil DUTB. Preiskovana naj bi bila le ena oseba.

V povezavi s preiskavo smo se obrnili z vprašanji na DUTB, odgovorov pa še nismo prejeli.

 

Deli s prijatelji