TELEVIZIJA SE DRAŽI

Neuradno: po Pop TV o zaračunavanju razmišlja tudi Planet TV

Objavljeno 02. marec 2017 12.28 | Posodobljeno 02. marec 2017 12.28 | Piše: Mo. S.

Državni Telekom naj bi krenil po poti komercialke in se z operaterji že pogajal o dodatnem zaračunavanju.

LJUBLJANA – Prah okoli odločitve Pro Plusa, da ugasne oddajanje programov Pop TV in Kanal A prek omrežja prizemnih oddajnikov, se je nekoliko polegel, a potrošniki bomo posledice te odločitve občutili prav kmalu – z računom operaterjev za marec.

Po neuradnih informacijah blizu operaterjem, ki te dni dražijo račune, pa naj bi o podobni potezi kot Pro Plus razmišljali tudi na Planet TV. Njihova namera naj bi torej bila ukinitev oddajanja programa prek prizemnih oddajnikov, s tem pa uvedba nekakšne naročnine oziroma zaračunavanja svojega programa. Na televiziji so z uradnimi informacijami skopi, saj nam je Maruša Penzeš, predstavnica za stike z javnostjo, povedala le, da bomo vse izvedeli, ko bo za to čas: »Smo v fazi dogovarjanja, o naših nadaljnjih korakih boste pravočasno obveščeni.«

Po odgovore smo se na napotili tudi na Telekom Slovenije, ki je večinski lastnik družbe Antenna TV SL, ta pa izdaja program Planet TV. O domnevnem dogovarjanju s televizijo pravijo, da v zvezi s tem »ni bila sprejeta še nobena odločitev«. Skrivnostni so tudi pri Simobilu, kjer so povedali: »Poslovnega sodelovanja s posameznimi partnerji v skladu z načeli korporativnega upravljanja v družbi ne komentiramo.«

»Temu prilagodili cene«

Pri Telekomu Slovenije so že pred časom razkrili, da so v prvim marcem podražili oziroma spremenili cene fiksnih širokopasovnih paketov, ki vključujejo storitev televizije. »Do spremenjenih pogojev je prišlo s spremembo poslovne politike družbe Pro Plus kot ponudnika medijskih vsebin,« nam je sporočila Nataša Osolnik iz službe za stike z javnostjo. To pomeni, da so se cene teh paketov povišale za dva evra na mesec, cene paketov Modri pa za tri. Cena kabelske televizije kot dodatka za naročnike paketov s samostojnim internetom, paketov s samostojno televizijo in poslovnih paketov se je povišala na 9,9 evra na mesec, na 14 evrov pa cene naročnine na nekatere kabelsko distribucijske storitve.

V telekomunikacijski družbi T-2 so nam povedali, da nekateri njihovi paketi vsebujejo programsko shemo, pri preostalih paketih pa si jo lahko naročnik dodatno naroči ali pa tudi ne – kot želi. »Našim naročnikom je na voljo polna svoboda izbire TV-vsebin,« pravijo, sicer pa njihova shema S po novem vključuje vse Pro Plusove programe, M-shema deset programov in vse Pro Plusove, seveda pa so temu prilagodili tudi cene. Kako in za koliko, nam niso povedali, prav tako niso odgovorili, kako je s Planet TV.

Telemach draži z aprilom

Telemach pa je prav v sredo javnost obvestil, da svoje pakete draži tudi on image. »Zaradi spremenjenih razmer na trgu bomo 1. 4. 2017 spremenili cene določenih paketov širokopasovnih storitev, ki vključujejo digitalno, satelitsko ali analogno televizijo. Cene paketov se bodo zvišale za 2,50 evra z DDV na mesec (razen paketov Total TV 1 in Total TV 2, pri katerih se bo cena zvišala za 2,00 evra z DDV),« so zapisali.

Deli s prijatelji