VOLITVE

Neuradno: novi rektor ljubljanske univerze je Svetlik

Objavljeno 18. junij 2013 20.35 | Posodobljeno 18. junij 2013 21.22 | Piše: STA, Mo. S.

Volilna udeležba je bila 51,6-odstotna.

Ivan Svetlik.

LJUBLJANA – Po neuradnih izidih današnjih volitev je novi rektor Univerze v Ljubljani postal Ivan Svetlik, je dejal predsednik volilne komisije in prorektor univerze Miha Juhart. Volilna udeležba je bila po njegovih besedah 51,6-odstotna, večino glasov volilnih upravičencev pa je dobil Svetlik. Uradni izidi bodo znani v sredo.

Juhart meni, da novega rektorja čaka zelo težko delo, ker je univerza predvsem finančno v zelo težkem položaju. »Njegova izvolitev pa bo pomenila neko kontinuiteto in nadaljevanje delovanja univerze,« je poudaril.

Čaka ga veliko dela

Ivan Svetlik pravi, da je z izvolitvijo zadovoljen, saj je bil odziv volilnih upravičencev »na ravni običajnega in ker je bila zmaga prepričljiva«. »Zdaj pa je pred nami delo,« je komentiral svojo sicer še neuradno izvolitev. Kot novoizvoljeni rektor se bo najprej lotil pregleda stanja na univerzi in rektoratu, sestaviti bo moral tudi svojo ekipo, je dejal.

Glede izbora prorektorjev je povedal, da mora najprej pogledati seznam kandidatov, se z njimi pogovoriti in videti, ali lahko najdejo skupen jezik. Če ne bo zadosti dobre izbire, bo moral predlagati še koga, je pojasnil Svetlik, ki bo na rektorski stol ljubljanske univerze sedel 1. oktobra.

Deli s prijatelji