ZA 200 MILIJONOV

Neuradno: NKBM prodan

Objavljeno 27. marec 2015 08.59 | Posodobljeno 27. marec 2015 10.06 | Piše: K. K.
Ključne besede: NKBM Apollo

Dogovorili naj bi se, da bo v primeru izgubljene tožbe in obveznosti poplačila tako imenovanih podrejencev stroške delno kril NKBM (novi lastnik), delno pa jih bo prevzela država.

Ameriški sklad je po poročanju Dela za NKBM plačal dvesto milijonov.

MARIBOR – Po neuradnih podatkih časnika Delo je druga največja slovenska banka, mariborska Nova KBM, prodana. Slovenski državni holding je po poročanju časnika, ki se sklicuje na vire blizu mariborske banke, končal pogajanja z ameriškim skladom

Pojavil se je še tretji

Sprva sta se kot resna kupca za NKBM potegovala ameriški sklad Apollo in madžarska banka OTP. Pred dnevi pa se je pojavil še tretji kupec. Po pisanju Večera naj bi šlo za Global Bancorp Commodities and Investments, po prvih informacijah ustanovljen šele pred 11 meseci s sedežem na Floridi. Po pisanju STA naj bi ponujal 250 milijonov evrov in še dodatno 100-milijonsko dokapitalizacijo.

Apollo, s čimer naj bi bil postopek prodaje končan. Neuradno naj bi bila banka prodana za približno dvesto milijonov evrov.

Delo poroča, da so sinoči izvedeli, da so se pogajanja med ameriškim skladom zasebnega kapitala Apollo in prodajalcem, Slovenskim državnim holdingom (SDH), na koncu vrtela okoli vprašanja, kdo bo prevzel morebitne stroške poplačila lastnikov izbrisanih podrejenih obveznic NKBM. Dogovorili naj bi se, da bo v primeru izgubljene tožbe in obveznosti poplačila tako imenovanih podrejencev stroške delno kril NKBM (novi lastnik), delno pa jih bo prevzela država.

Deli s prijatelji