HEKTOLITER

Nespečnost ji je prinesla hektoliter

Objavljeno 14. julij 2017 12.39 | Posodobljeno 14. julij 2017 12.39 | Piše: Staš Ivanc

Veronika Verbič ponoči ni mogla spati, pa je izpolnila obrazec.

Veronika pred polnim prtljažnikom. Foto: Dejan Javornik

VRHNIKA – Veronika Verbič iz Velike Ligojne nad Vrhniko v torek ponoči ni mogla spati, pa je na telefonu prebirala Slovenske novice, ko je zagledala oglas za našo in Danino nagradno igro Hektoliter. »Mož je ponoči delal, jaz pa sem malo srfala po Novicah. Videla sem, kakšno je vreme, nato me je zanimalo, kaj se je dogajalo drugod po Sloveniji. Tedaj sem videla, da ljudje tudi takole pošiljajo prijave, pa sem si rekla, bom pa še jaz za hec,« nam je povedala Veronika. »Ko je mož zjutraj prišel iz službe, sem mu nesla kavo in rekla, da sem poslala čisto za hec, saj tako in tako ne bom dobila.«

Veselje in presenečenje

Naslednji dan je bila Veronika še kako presenečena, ko je prejela naš telefonski klic, da je prav ona srečna izžrebanka stotih litrov brezalkoholnih pijač Dane z Mirne. Ko smo se predstavili, je bila sprva malce zadržana, saj je pričakovala, da smo z oddelka naročnin, ko pa smo ji povedali, da je dobitnica hektolitra, se je silno razveselila: »A res? O, super!« Ko smo ji pripeljali plastenke z Daninimi osvežilnimi pijačami, nas je že čakala na dvorišču, saj je zaradi bolezni žal na bolniškem dopustu, sicer bi bila še v službi pri Metrelu. Tam dela kot čistilka, doma na kmetiji pa se, ko je človek zdrav, vedno najde dovolj dela.

Hektoliter ji bo še kako prišel prav za možev rojstni dan in rojstvo vnuka ali vnučke.

Ko je izpolnila spletni obrazec, si je še mislila, da bi pa tale hektoliter še kako prišel prav. »Mož ima avgusta rojstni dan, konec meseca pa pričakujemo vnuka ali vnučko.« Z možem Janezom imata dva otroka, sina in hčer. Sin še živi doma, hči pa se je odselila in ju razveselila z že enim vnukom. Janez, ki je ravnokar prišel iz staje, kjer je poskrbel za 18 glav govedi in devet pujsov, vseh iz proste reje, pa še za dve kobilici, je povedal, da sta že dolgoletna naročnika Slovenskih novic, pri čemer je Viktorija dodala nekaj precej zanimivega, in sicer da Janez naročnino poravna enkrat na leto. »Zakaj pa bi plačeval vsak mesec?« je začudeno dejal. 



 

 

Deli s prijatelji