ODZIV

Neonacisti: Parada bo potekala tudi, če legalizirajo pedofilijo

Objavljeno 13. junij 2013 13.08 | Posodobljeno 13. junij 2013 14.04 | Piše: A. K.

Odzvali so se na namigovanja, da svoj dogodek organizirajo zato, da bi provocirali pred sobotno Parado ponosa. Borec za pravice istospolnih Mitja Blažič jim odgovarja: »Borili se bomo za družbo spoštovanja.«

Ena izmed številnih fotografij s posnetka pesmi skupine Bully Boys, ki so objavljene tudi na spletni strani YouTube.

LJUBLJANA – Poročali smo, da neonacistična, skrajno desna skupina Blood and Honour Slovenija v petek, 14. junija, organizira koncert skupine Bully Boys, in sicer ravno na predvečer Parade ponosa v Ljubljani. Ker so se na spletu pojavila namigovanja, da gre za provokacijo slovenskih neonacistov, so se ti odločili spregovoriti.

Skupina je za spletne Slovenske novice potrdila, da pripravlja interni dogodek, na katerem bo gostila »kamerade iz ZDA, ki imajo nato aktivnosti drugje po Evropi tako, da je bil datum dogodka prilagojen temu«. Zanikali so, da s tem kogar koli provocirajo. 

Gost slovenskih hitlerjancev bo skupina Bully Boys iz Teksasa, ki sta jo je leta 1983 ustanovila Scott Lessig in nekdanji kitarist Rusty Primrose. Skupino povezujejo z obritoglavsko skupino Hammerskin Nation. Leta 1990 je bil bobnar Sean Tarrant obsojen na deset let zapora, ker je bil vpleten v razdejanje mošeje in središča judovske skupnosti v Dallasu. 

»Provokacija je Parada ponosa«

»S svojim dogodkom ne bomo nikogar provocirali, ker nihče nepovabljen ne bo izvedel, kje dogodek bo. Na ta zlonamerna namigovanja lahko odgovorimo le, da je čista provokacija sama Parada ponosa, na kateri homoseksualni ekstremisti vsiljujejo svoje politične zahteve po spremembi zakonodaje. Da gre za homoseksualne ekstremiste, priča tudi dejstvo, da je po njihovih 'raziskavah' okrog pet odstotkov populacije homoseksualne, kar pomeni v Sloveniji 100.000 homoseksualcev. Na Paradi ponosa je po navadi 100 homoseksualnih ekstremistov ter še enkrat toliko naključnih turistov, policistov in novinarjev, kar kaže na to, da tega ne podpira niti velika večina homoseksualcev,« so sporočili.

Plačali bodo iz svojega žepa

»Dejansko gre za 100 enih in istih 'profesionalnih pedrov' po različnih 'homoseksualnih' društvih, ki za svoje delovanje dobivajo sto tisoče evrov letno. Verjamemo, da bo ta dober biznis oziroma Parada ponosa potekala tudi, če se legalizira pedofilijo, spremeni slovensko zastavo za mavrično in zamenja kip Prešerna s kipom homoheroja Mitje Blažiča. Vsaj dokler bomo te parade homoseksualcem plačevali davkoplačevalci, se njihove zahteve ne bodo nikoli končale. Mi bomo svoj dogodek plačali iz svojega žepa,« pravijo. 

image

LGBT: Neustrašno se bomo borili

Poklicali smo Blažiča, ki nam je povedal, da se gejevsko, lezbično, biseksualno in transspolno gibanje na slovenskem že 29 let bori za spoštovanje temeljnih človekovih pravic in bo to neustrašno počelo, vse dokler ne bosta sistemska in strukturna diskriminacija oseb LGBT, istospolnih parov in družin iz naše zakonodaje in družbe popolnoma odstranjeni.

»Kot do zdaj se bomo tudi v prihodnje borili proti vsem oblikam nasilja in diskriminacije ter ščitili vse žrtve sovraštva in družbene nepravičnosti, ne glede na osebne okoliščine. Kot davkoplačevalci in davkoplačevalke bomo od države še naprej zahtevali, da sofinancira vse tiste socialne aktivnosti, ki jih sama ne zmore nuditi. Prepričan sem, da bomo, skupaj s somišljeniki in somišljenicami, ki verjamejo v temeljne civilizacijske vrednote, izgradili državo in družbo spoštovanja, sprejemanja in solidarnosti, v kateri bodo prihodnje generacije živele lepše, kot živijo današnje,« je na ostre kritike neonacistov odgovoril Blažič. 

Deli s prijatelji