TEKMOVANJE

Nemški zdravilec začinil bogračijado

Objavljeno 07. maj 2015 23.57 | Posodobljeno 07. maj 2015 00.59 | Piše: Oste Bakal

V kuhanju motovilskega bograča je slavila ekipa iz Doliča.

Društvo za šport, kulturo in turizem (DŠKT) Lukaj iz Motovilcev v prekmurski občini Grad je v domačem športnem centru ob gasilskem domu pripravilo že drugo tekmovanje v kuhanju motovilskega bograča. Na prvi bogračijadi je sodelovalo 10 ekip, letošnje pa se jih je udeležilo 11 iz bližnje in širše okolice. Čeprav je organizatorjem nekoliko nagajalo muhasto vreme, je dogajanje v vasici, v kateri živi 300 duš, pritegnilo najmanj petkrat toliko obiskovalcev.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Anton Črepnjak, Silvo Hüll in Dušan Zelko, je imela težko delo, saj so bile vse jedi odlične, a na koncu je morala razglasiti tri najboljše. Zmagali so člani ekipe iz Doliča (Goran, Herman, Drago, Daniel in Vlado), ki so lani osvojili drugo mesto. Tokrat je drugo mesto zasedla ekipa NK Tromejnik iz Kuzme, tretje pa lanski zmagovalci Povratniki iz Bodoncev.

Ob koncu kulinarične prireditve in pred celovečerno veselico z ansamblom Nova legija s pevko Andrejo in gostjo Niko Zorjan je DŠKT Lukaj v uporabo predalo nove slačilnice za lokalni malonogometni klub. Pri tem jim je finančno pomagal veliki prijatelj kraja, parapsihološki zdravilec, invalid brez noge Schamabandi, ki je pred leti med terapijo v sosednji Avstriji spoznal domačinko iz Motovilcev Renato Fujs. Najprej se je spoprijateljil z njo in njenim možem Bojanom ter otrokoma Karino in Renejem, nato pa je vzljubil to goričko vasico.

Oseminšestdesetletni Nemec, ki že skoraj dve desetletji z ženo iz Srbije Mileno živi v španski Morairi, je motovilskim nogometašem pogosto daroval žoge in športno opremo, zdaj pa je veliko prispeval za ureditev slačilnic. »Želel sem predvsem pomagati, da bi se imeli mladi s čim ukvarjati, ne pa da bi se zbirali v gostinskih lokalih in počeli kaj, kar lahko škoduje mlademu človeku,« je povedal skromni možakar, ki ga niti invalidski voziček ne ovira, da ne bi pomagal drugim.

Deli s prijatelji