NA OBČINO

Nekdanji Pahorjev človek prebegnil k Popoviču

Objavljeno 04. maj 2013 11.17 | Posodobljeno 04. maj 2013 11.17 | Piše: T. L.

Sebastjan Jeretič bo odslej kot redno zaposlen skrbel za komuniciranje in digitalno agendo.

Pahor in Jeretič še v času, ko je ta sodeloval s stranko SD

LJUBLJANA – Na koprsko občino, ki jo vodi Boris Popovič, se seli nekdanji tesni sodelavec Boruta Pahorja, Sebastjan Jeretič. Informacijo, da se seli na koprsko občino, je namreč Jeretič potrdil za Večer. Kot je še dejal, je redno zaposlen na zaupanje župana, in sicer do konca mandata, skrbel pa bo za komuniciranje in digitalno agendo. Da se Popovičevi ekipi pridružuje nov član, so za MMC potrdili tudi na koprski občini, kjer so sporočili, da je Jeretič zaposlen pri njih, podrobnosti pa bodo sporočili po praznikih.  V službi za odnose z javnostjo občine Koper je sicer zaposlenih pet ljudi.

Blizu občinskim funkcionarjem

Jeretič je imel nazadnje svojo firmo Nevro PR, je pa kot svetovalec za politično komuniciranje dvakrat sodeloval s stranko SD, in sicer na državnih volitvah leta 2008 in lokalnih volitvah v Piranu, kjer je sodeloval z zmagovalcem Petrom Bossmanom. Po Bossmanovi zmagi je Jeretič s koprskim županom podpisal pogodbo za komunikacijsko svetovanje koprski občini, hkrati pa od dveh javnih podjetij občine Koper dobival še mesečni pavšal. Kolikšni so bili zneski, javnosti nikoli ni želel izdati, češ da gre za poslovno skrivnost.

Pismo predsedniku vlade Pahorju

Prijateljstva med Pahorjem in Jeretičem pa je bilo kmalu konec: Jeretič je postal velik kritik Boruta Pahorja, v javnost sta leta 2010 prišli tudi dve pismi, ki ju je Jeretič po odstopu šefinje Pahorjevege kabineta Simone Dimic naslovil na tedanjega premierja. V pismu je napisal marsikaj, jedro Jeretičeve zamere do Pahorja pa je bila prav Dimičeva. Jeretič, ki je pismo podpisal s tvoj najzvestejši kritik, je predsedniku vlade Pahorju očital, da je dobil zgodovinsko priložnost, ki ji ni kos, pri tem pa da je zavozil tudi stranko.

»Oprosti, ker smo zmagali,« je v pismu zapisal Jeretič in omenjal tudi grožnje, ki naj bi jih bil zaradi svojih kritik dobival iz Pahorjevega kroga. V drugem pismu pa je Pahorju dajal nasvete, kako naj ravna, da bo rešil mandat. 

 

Deli s prijatelji