PLAČAL BO

Nekdanjega ministra obsodili, ker je žalil

Objavljeno 17. december 2013 20.00 | Posodobljeno 17. december 2013 20.00 | Piše: Špela Ankele

Sodba še ni pravnomočna.

KRANJ - Na klop okrajnega sodišča je sedel Roko Žarnić. Nekdanjega ministra za okolje in prostor je obtožnica bremenila, da je razžalil Franca Čebulja, župana Cerkelj na Gorenjskem. Na okrajnem sodišču so ga obsodili, zato mora plačati 1666,60 evra in poravnati stroške postopka. Sodba še ni pravnomočna.

Obramba predlagala oprostitev

Nekdanji minister je sporne besede pred tremi leti poslal v kratkem sporočilu. Med drugim je v sporočilo, ki ga je poslal sodelavki na ministrstvu Barbari Avčin Tržan, ta pa je sporočilo posredovala do župana Franca Čebulja, takratni minister Žarnić zapisal, da »oni nerga brez veze v maniri drži tatu, da bom sam lahko tlačil v svojo malho«. Včeraj je pričala Avčin Tržanova, ki je poudarila, da je s posredovanjem ministrovega sporočila na Gorenjsko želela doseči, da bi se obe strani, torej ministrstvo in občina, začeli pogovarjati o projektu, torej krvavškem vodovodu.
Po končanem dokaznem postopku je tožilstvo menilo, da je obtoženemu kaznivo dejanje dokazano, obramba na drugi strani pa je predlagala oprostitev. Sodnica Milena Turuk je pojasnila, da je bila vsebina žaljiva za oškodovanca, saj je sporočilo namigovalo, da bi si oškodovanec prilaščal tuja sredstva, pri čemer je poudarila, da je oškodovanec župan, sporni očitki pa so bili povezani s prilaščanjem javnih sredstev. 

Deli s prijatelji