PRODAJA

Nekdanja Janševa parcela: razjasnjeno, kaj je plod domišljije

Objavljeno 30. marec 2016 11.21 | Posodobljeno 30. marec 2016 11.20 | Piše: Mo. S.

Damjan Podjed pojasnjuje: »S politiko se ne ukvarjam in me ne zanima. Nisem član nobene politične stranke.«

LJUBLJANA – Kranjska nepremičninska agencija Nepremičnina se je odzvala na očitke, da nekdanjo parcelo prvaka SDS Janeza Janše v Trenti že prodaja, čeprav še ni poravnala kupnine. Po navedbah agencije kupnine res še niso poravnali, saj rok za plačilo še ni potekel, so jo pa kupili z namenom nadaljnje prodaje.

V ozadju ni političnih interesov

Damjan Podjed, lastnik agencije, je sporočil, da so parcele kupili v stečajnem postopku od podjetja Imos, da se z dejavnostjo nakupa in prodaje nepremičnin ukvarjajo že več kot sedem let in da v ozadju nakupa ni »nobenih političnih ali kakršnih koli drugih interesov. S politiko se ne ukvarjam in me ne zanima. Nisem član nobene politične stranke.«

Podjed v svojem sporočilu nadaljuje, da so dražbo izvedli na način, da dogovor med udeleženci ni bil mogoč. »Udeleženci nismo vedeli, kdo so ostali dražitelji, saj je vsak dražitelj že pred dražbo dobil zaporedno številko, ki smo jo pri posameznem izklicu cene dvigovali. Imen ob dvigovanju cene nismo navajali,« je poudaril. Kot pravi, je bila med dražbo v dvorani tišina, med dražitelji pa ni bilo dogovarjanja – besedo je imela le stečajna upraviteljica. »Dražba je bila izpeljana korektno in profesionalno. Namigovanja, da je bila dražba 'zrežirana', so neresnična. Ceno sem dvigoval po lastni volji,« je bil jasen Podjed.

»Plod domišljije«

Ob tem je tudi odločno zanikal namigovanja na povezanost njega ali podjetja z Janšo in njegovimi političnimi zagovorniki. Kot pravi, je to le »plod domišljije«, Janše in drugih ljudi, s katerimi ga povezujejo, osebno ne pozna, prav tako ni nikoli sodeloval z njihovimi podjetji. V zvezi z nakupom omenjenih nepremičnin ni policija pri njem osebno ali v agenciji Nepremičnina opravila še nobenih preiskav ali zaslišanj, je še zapisal Podjed.

Naj spomnimo: pred dnevi smo poročali, da agencija Nepremičnina, ki je januarja na javni dražbi za 127.500 evrov kupila nekdanjo Janševo parcelo v Trenti, to že prodaja, čeprav sama še ni poravnala kupnineimage. Po poročanju Financ je v zemljiški knjigi kot lastnik še vedno vpisan Imos. Rok za plačilo kupnine bo potekel 6. aprila. 

Deli s prijatelji