RAČUNSKO SODIŠČE

Negativno mnenje za ekslisto Cerarjeve poslanke

Objavljeno 28. april 2015 15.03 | Posodobljeno 28. april 2015 15.04 | Piše: P. Pa.

Preden se je priključila Cerarjevi stranki, si je želela na listi Sanjske službe v Evropski parlament. Računsko sodišče pa: ugotovili smo nepravilnosti pri financiranju kampanje.

LJUBLJANA – Čudna luč je padla na še eno poslanko SMC-ja, Ksenijo Korenjak Kramar, ki se je maja lani na listi Sanjske službe potegovala za evropsko poslanko. Računsko sodišče je namreč pred mesecem dni izdalo listi Sanjska služba negativno mnenje zaradi nepravilnosti financiranja volilne kampanje. Poleg negativnega mnenja so si prislužili še mnenje s pridržkom.

Kam je šel denar?

Računsko sodišče je listi Korenjak Kramarjeve izdalo negativno mnenje, ker »na posebnem transakcijskem računu za volilno kampanjo v roku za zaprtje tega računa ni zbrala sredstev za plačilo vseh nastalih stroškov; s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo v roku za zaprtje tega računa ni poravnala vseh nastalih stroškov; denarnih prispevkov pravnih oseb ni nakazala v humanitarne namene; je poseben transakcijski račun za volilno kampanjo odprla osem dni prepozno in niso mogli pridobiti ustreznih in zadostnih dokazov, da so bili prispevki, ki so bili na posebni transakcijski račun za volilno kampanjo nakazani prek Monete, v skladu z zakonoma o volilni in referendumski kampanji«.

Ksenija Korenjak Kramar se je na hude očitke računskega sodišča odzvala s pojasnilom, da odgovorov nima. Kot kaže, ne ve niti, kam je šel denar, ki naj bi bil namenjen v humanitarne namene.

Iz poslanske skupine SMC so nam odgovorili: »Odgovorov na vaša vprašanja ga. Korenjak Kramar nima. Kot izžrebana kandidatka in uvrščenka na listo ni z izvedbo kampanje imela nikakršnih finančnih obveznosti. Za celotno izvedbo kampanje je bil odgovoren nosilec liste, in sicer pravna oseba Društvo za raziskovanje demokracije Sanjska služba oziroma pooblaščena oseba društva.«

Deli s prijatelji