UMAZANIJA

Nedopustno: packa si ga je najprej vstavila, nato pa ga postavila na ogled

Objavljeno 02. september 2015 16.11 | Posodobljeno 02. september 2015 16.11 | Piše: E. C.

Smeti, zamašena stranišča, voda po tleh ... Vse to je mogoče najti na javnem stranišču Slovenskih železnic.

LJUBLJANA – Bralka Slovenskih novic nam je poslala fotografijo, ki jo je posnela na javnem stranišču Slovenskih železnic (SŽ) v Ljubljani. Z nje je razvidno, da je aplikator (pripomoček za vstavljanje tampona) uporabnica namesto v koš odvrgla kar za podajalnik sanitarnih higienskih vrečic. Poleg tega je bil ves toaletni prostor izjemno umazan, po tleh je ležal straniščni papir, tla so bila polita in umazana, večina stranišč je bila zamašenih, je zapisala. Bralka se čudi, da je bilo stranišče tako umazano že zjutraj.

Na 'čistočo' javnih stranišč opozorila tudi Martina Ipša

Na račun javnih stranišč se je pošalila tudi slovenska komičarka Martina Ipša, ki je na svojem facebooku zapisala: »O. K., ženske, bog ve, da vas ljubim, ampak kaj se dogaja z vami na javnih straniščih? Zakaj je papir na tleh, odtisi čevljev na deski in kaj točno se ti zgodi, da si rečeš: 'Ne, kdo jih jebe ... ne bom spustila vode pa še ves papir bom noter nametala.' Ker ve ne čistite? Ker ko 'jebe' lastnika. Če sem denar porabila, pa naj 'puca'? No, ne bo 'pucal' on, ampak neka uboga gospa s prenizko plačo in z artritisom. Pa, prosim, ne spustite deske. Le malo stvari je strašljivejših kot odpirati desko na javnem stranišču.«


SŽ: Čistimo na 2,5 ure

»V postajni stavbi so sanitarije odprte od 6. do 22. ure in jih čistijo vsake dve in pol ure. V podhodu železniške postaje so sanitarije odprte 24 ur na dan. Med 6.00 in 22.00 jih zaposleni SŽ-ŽIP čistijo na 2,5 ure, ponoči pa dvakrat,« pojasnjujejo pri SŽ. Dodajajo, da se močno trudijo vse prostore vzdrževati kot dobri gospodarji in jih ohranjati čiste in uporabne.

»Vandalizem in objestnost nekaterih uporabnikov, ki med čiščenji toaletnih prostorov te umažejo ali poškodujejo, sta velika težava. Na ljubljanski postaji v prihodnje načrtujemo vgraditi nove naprave za tehnično varovanje in novi nadzorni center, s čimer bomo nadzor nad vhodi v sanitarije okrepili,« so še napovedali.

 

Deli s prijatelji