ŠOK

Nedeljsko vreme: za 17 stopinj hladnejše, grozi toča

Objavljeno 25. avgust 2012 15.50 | Posodobljeno 25. avgust 2012 15.50 | Piše: A. L.
Ključne besede: vreme napoved

Danes še pasja vročina, jutri bo prijetnih 20 stopinj čez dan.

Čeprav bo deževno, ne bo hladno.

LJUBLJANA – Še danes se lahko nastavite vročim sončnim žarkom. Temperature se bodo povzpele do 37 stopinj Celzija. Že jutri pa bo dež do sredine dneva od zahoda zajel vso Slovenijo. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo tudi nevihte, predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji nekatere izmed njih lahko močne. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. Ohladilo se bo, popoldne bodo temperature od 15 do 20, na Primorskem okoli 23 stopinj. Zvečer bo dež povsod ponehal in začelo se bo jasniti, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Preberite več o vremenu.

V ponedeljek jasno, na vročino pa pozabite

Jutri bo dež zajel vse sosednje pokrajine, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo nevihte, nekatere močnejše. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo, popoldne bo zapihala burja. Sicer pa je nad severno Evropo ter severnim delom zahodne in srednje Evrope ciklonsko območje. Hladna fronta se bliža Alpam in bo v nedeljo prešla Slovenijo. Pred njo priteka z jugozahodnikom zelo topel in še razmeroma suh zrak.

Opozorilo

Danes ob 13. uri je Arso izdal opozorilo: »V nedeljo bodo predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji lokalno nastale močnejše nevihte z močnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Ni izključen niti pojav toče.«

Začetek tedna

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Vročine ne bo.

Deli s prijatelji