NAPOVEDNIK

Nedelja vabi: prijateljevanje s Kanglerjem ali smeh s Katarino Čas

Objavljeno 28. april 2012 21.04 | Posodobljeno 28. april 2012 21.04 | Piše: S. U.

Izkoristite prvomajske praznike, kolikor se da.

Fotografija je simbolična.

»V nedeljo bo večinoma sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija,« napovedujejo vremenoslovci. Zato vam svetujemo, da jo pametno izkoristite, saj je izbira prireditev in aktivnosti za vse generacije pestra. Šport, smeh glasba ali ustvarjalnice, izbira je samo vaša.

LJUBLJANA

V živalskem vrtu bodo ob 9. uri na različne načine živali spodbujali, da vohajo, označujejo, se valjajo, kopajo, lovijo, trgajo in skačejo, tako kot to počnejo v naravi. Prireditev poteka pod sloganom Atraktivno hranjenje živali.

Za pester popoldan na Ljubljanskem gradu ponujajo Grajske Mini ustvarjalnice, kjer bo tema tokratne ustvarjalnice pravljica Mizica, pogrni se z začetkom ob 15. uri

Če bi se radi posvetili svojemu duhovnemu utripu, potem bo močna zdravilna praksa, znana kot Zdravljenje Srca in Duše, prava za vas. Ameriški zdravilec Ken Page in njegova žena dr. Nancy Nester sta z njo pomagala že več kot 60.000 posameznikom po vsem svetu, od tega prek 1500 v Sloveniji, da živijo lahkotnejše, ustvarjalnejše in bolj zdravo življenje. Začetek ob 17.30.

Za konec dneva pa še smeh. Ob 20. uri se bodo Improligaši lotili legendarnega hollywoodskega žanra – filma noir. Šestčlanska igralska zasedba in mini improvizacijski orkester bosta v črno-beli tehniki poskušala razkriti morilca in vse zapletene povezave, ki bodo pri tem nastale. A detektivu bo delo ves čas oteževala posebna gostja, femme fatale večera – igralka Katarina Čas.

MARIBOR

Ob 20. uri bo v štajerski prestolnici ponovno zaživel Županov oder prijateljstva. Ideja je nastala zaradi odličnih odnosov Maribora s pobratenimi in prijateljskimi mesti, ki bodo zagotavljala glasbeno vsebino odra prijateljstva.

CELJE

Na celjskem koncu pa bodo bolj športno razpoloženi. Ob 10. uri Športno rekreativni klub Celje vabi na 5. tek okoli Šmartinskega jezera.

Če si želite povrniti prožnost, gibčnost in skladnost telesa na vseh ravneh, vas bo Joga skozi Srce popeljala skozi več slogov in tehnik joge, ki zajemajo poglabljanje vase, vaje dihanja, gibalno potovanje skozi joga položaje ter sproščanje.

KOPER

Na obali vas Planet Tuš vabi v kinodvorane, med drugim si boste lahko ogledali filmske uspešnice, kot so Pisma Sv. Nikolaju (Listy do M. ), V deželi krvi in medu (In the Land of Blood and Honey), Titanik 3D (Titanic 3D)

MURSKA SOBOTA

V Murski Soboti se lahko že ob 8. uri pridružite ornitološkemu sprehodu po grajskem parku in spoznate ptice, ki tam živijo.

Ob 21.30 pa sledi poslastica za ljubitelje alternativne glasbene scene. Na Festival delu čast in oblast 2012 prihajata skupini Repetitor in Čao Portorož.

Deli s prijatelji