PLOHE IN NEVIHTE

Nebo se oblači, zvečer možni močnejši nalivi

Objavljeno 14. junij 2015 13.45 | Posodobljeno 14. junij 2015 14.13 | Piše: K. K.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnim plohami in nevihtami.

Nevihta pred obalo Splita septembra 2014.

LJUBLJANA – Nedelja bo delno jasna s spremenljivo oblačnostjo, napovedujejo meteorologi. Predvsem v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zvečer bodo v zahodni Sloveniji možni krajevni močnejši nalivi. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnim plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodni veter, popoldne pa bo v severovzhodni Sloveniji zapihal severni veter. V torek bo pretežno oblačno, predvsem dopoldne bo občasno še deževalo, na vzhodu pa bo povečini suho. Osvežilo se bo. V sredo bo suho vreme, popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Opozorilo – morje bo valovito

Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije RS za okolje (Arso) reke s povirji v goratem delu Slovenije ter Drava in Mura ohranjajo srednje pretoke, drugod po državi pa so pretoki povečini majhni. Vodnatost se bo v večjem delu države še naprej počasi zmanjševala, v zahodni polovici države pa se v nedeljo in ponedeljek nekoliko povečala. Na tem območju lahko v nedeljo popoldne in zvečer ob možnih močnejših nalivih hitro narastejo manjše reke in vodotoki.

V nedeljo zvečer bo ob visoki plimi zaradi vpliva južnega vetra povišana gladina morja. Ob možnih nevihtah bo predvsem od popoldneva ob tem okrepljeno tudi valovanje.

Deli s prijatelji