Ne zunanjost, notranjost je tista, ki šteje!

Objavljeno 06. julij 2017 16.20 | Posodobljeno 06. julij 2017 16.18 | Piše: M. K.

Za kar 83 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov je ključna značilnost telefonov vzdržljivost baterije, je pokazal Huaweijev poletni barometer. Ste vi že vključili poletje?

Raziskava, ki jo je za Huawei pripravil Ipos, kaže, da ima poleti namen potovati vsaj 49 odstotkov ljudi v osrednji, vzhodni in severni Evropi. Med potovanjem se ljudje vse bolj zanašajo na svoje telefone. Kar 94 odstotkov jih bo s telefonom posnelo fotografije na dopustu. Več kot 70 odstotkov vprašanih pa se zanaša na zemljevide in GPS-navigacijo, do katere dostopajo s telefonom. Tovrstna raba zahteva dobro baterijo in hitro polnjenje telefona, zato je vzdržljivost baterije izjemno pomembna lastnost telefona prav med počitnicami.

Uporabniki si želijo boljših kamer

Naslednji dve najbolj zaželeni lastnosti telefonov sta med seboj močno povezani. Skoraj vsi uporabniki bodo na dopustu za fotografijo uporabljali svoje mobilne telefone, kar pa pomeni, da potrebujejo več prostora za shranjevanje posnetkov. Prostor na telefonu je ključnega pomena za 67 odstotkov uporabnikov, vključenih v raziskavo.

Naslednja ključna značilnost telefona je povezana s fotografijo in videom. 62 odstotkov uporabnikov v Evropi pravi, da si želijo odlično kakovost kamer, tako zadnje kot sprednje. To dejstvo ni presenetljivo, saj kar 73 odstotkov vprašanih redno dela selfije, ob čemer občasno uporabijo tudi selfie stick.

Huaweijev poletni barometer je pokazal še, da je kljub dejstvu, da je kakovost kamere na mobilnih napravah ena od najpomembnejših lastnosti ob odločitvi za nakup, še vedno kar 77 odstotkov vprašanih s kakovostjo fotografij, posnetih z mobilnim telefonom, nezadovoljnih.

Družina telefonov Huawei P10 za popolno poletje
 
Huawei je februarja letos predstavil novo paradno serijo telefonov P10, ki s tremi modeli P10, P10 Plus in P10 Lite zadovoljijo večino uporabniških potreb.
Paradni konj P10 se ponaša z 5,1-inčnim ekranom, dvojno zadnjo monokromatsko kamero Leica 20 MP in 12 MP RGB ter 8 MP-sprednjo kamero. 4 GB delovnega spomina zagotavlja, da telefon deluje brezhibno tudi ob največjih obremenitvah, 64 GB spomina pa zadovolji še tako vnete fotografe. Baterija P10 vsebuje kar 3200 mAh moči, P10 Plus celo 3750 mAh. Oba odlikuje še izjemno hitro polnjenje baterije, saj se v slabi uri napolnita za več kot celodnevno intenzivno rabo.
 
Najnovejši v družini pa je poletni hit P10 Lite. Trden, trpežen in izjemno zapeljiv model s steklenim in aluminijastim ohišjem ima kar 12 MP-zadnjo kamero. Senzor prstnih odtisov odreagira v rekordnih 0,3 sekunde. Izjemne fotografije, ki jih telefon omogoča, lahko pregledujete na 5,2-palčnem zaslonu Full HD. V trenutni akciji pri vseh operaterjih ob nakupu dobite še darilo: stojalo tripod, ki se spremeni v selfie stick in je neizogiben pripomoček pri zajemu najboljših poletnih foto utrinkov.
 
image
 

Hitrost in kakovost zaslona med manj pomembnimi

Zmogljiv procesor je pomemben za 62 odstotkov uporabnikov, kar to značilnost postavlja na četrto mesto. Visoka kakovost zaslona je cenjena med 59 odstotki uporabnikov. Ti rezultati kažejo, da je uporabnikom pomembnejši zajem fotografije, njihovo pregledovanje malo manj.

Huaweijev poletni barometer prinaša jasno sliko, kaj je tisto, kar uporabniki iščejo. Izkazalo se je, da so dodatki pomembni, še posebej v primeru potovanj. Iz tega razloga je Huawei svojim telefonom v poletnih akcijah dodal različne navdušujoče dodatke. Ob nakupu telefona Huawei P10 Lite uporabniki prejmejo tudi tripod selfie stick, ki je odličen pripomoček za vse, ki ste radi na poti.

Izberite svoj P10 Lite pri enem izmed vseh operaterjev: Telekom, Telemach ali A1 ali pa ga naročite na Bigbang.si ali Mimovrste.si

Deli s prijatelji