ODSTOP

Ne smeta več opravljati funkcij, še posebej ne Janković

Objavljeno 21. januar 2013 10.42 | Posodobljeno 21. januar 2013 10.42 | Piše: A. K.

Večina meni, da bi Zoran Janković in Janez Janša morala odstopiti z vseh funkcij.

Janez Janša in Zoran Janković.

LJUBLJANA – Zoran Janković in Janez Janša bi morala odstopiti z vseh funkcij, o nujnosti Jankovićevega odstopa pa je prepričanih še nekaj več ljudi kot o Janševem. Da bi moral oditi Janša, meni 86 odstotkov anketirancev, da bi z vseh funkcij moral odstopiti Janković, pa 89 odstotkov anketirancev, ugotavlja anketa Dela.

Niso zadovoljni z njunim odzivom

Vprašani niso zadovoljni niti z njunim odzivom: 78 odstotkov jih meni, da sta se na poročilo in ugotovitve komisije odzvala neprimerno, 13 odstotkov vprašanih pa meni nasprotno. Delo Komisije za preprečevanje korupcije podpira večina vprašanih, in sicer kar 92 odstotkov.

Večina za predčasne volitve

Sodelujoči so mnenja, da je Slovenija v resni politični krizi. Da bi bile predčasne volitve najprimernejša rešitev, jih meni 33 odstotkov, 29 odstotkov vprašanih pa je dejalo, da rešitev vidi v tem, da sedanja koalicija predlaga novega mandatarja. Da je prava rešitev tehnična vlada, jih meni 20 odstotkov, oblikovanje nove koalicije, v kateri ne bi bilo SDS, pa se zdi primerno devetim odstotkom vprašanih.

Za novega mandatarja v SDS

Simpatizerji SDS so s 63 odstotki podprli scenarij, po katerem bi sedanja koalicija predlagala novega mandatarja, 20 odstotkov pa jih je za predčasne volitve. 36 odstotkov simpatizerjev SD je za predčasne volitve, 32 odstotkov pa za sedanjo koalicijo z novim mandatarjem. Simpatizerji SLS so s 36 odstotki podprli obstoječo koalicijo z novim mandatarjem, 30 odstotkov pa jih je za predčasne volitve.

Deli s prijatelji