PREVIDNO

Ne nasedajte: ste tudi vi namesto teže izgubili le evre?

Objavljeno 09. marec 2015 15.30 | Posodobljeno 09. marec 2015 15.30 | Piše: T. L.

Zberejo vaše osebne podatke, poberejo vaš denar, ostanejo vam neizpolnjene obljube o delovanju dragega čudežnega izdelka, s katerimi pa se lahko obrišete pod nosom. Ponudniki ostanejo za vas nedosegljivi.

Hrvaška in slovenska spletna stran.

LJUBLJANA – Že lep čas se po različnih forumih krešejo mnenja in vrstijo izkušnje uporabnikov in uporabnic z izdelki Nidora. Gre spet za enega v vrsti »čudežnih« shujševalnih pripomočkov, ob katerih potrošnikom ne bo treba niti s prstom migniti, kilogrami pa se bodo topili in stopili ...

Kljub izkušnjam in opozorilom na forumih o tem, da izdelek ne deluje, da ni nikjer navedeno, kam je izdelek mogoče vrniti (čeprav ponudba zagotavlja, da se v primeru nezadovoljstva denar potrošniku vrne), kljub svarilom republiškega tržnega inšpektorata iz oktobra lani o tveganosti nakupa nepreverjenih izdelkov prek spleta in neznanih ponudnikov, pa so očitno nekateri še našli težko prislužene evre in kupili izdelek Nidora.

Ponudniki na spletni strani ne objavljajo več cene izdelka: če je bilo v preteklosti še mogoče tam izvedeti ceno izdelka (s popustom, ki po navadi velja samo danes, je cena znašala 38 evrov), pa zdaj do ugodne ponudbe (ki, seveda, velja samo danes) in cene izdelka pridete le, če se prijavite prek obrazca na spletni strani in ponudniku podarite svoje osebne podatke, telefon in elektronski naslov. Zasledili smo tudi oglase na portalu Bolha.com, na katerem izdelek prodajajo po 20 evrov na škatlico.

image

Cena izdelka ni nikjer navedena: najprej hočejo vaše osebne podatke. (Vir: www.nidora.com)

image

Včasih je škatlica izdelka stala 38 evrov – s popustom. (Vir: www.nidora.com)

image

Prodaja se tudi na Bolhi. (Vir: www.bolha.com)

Kakor koli že, zgodba o prodaji čudežnih praškov Nidora v Sloveniji ni nova. Kljub vsemu pa se očitno še vedno najdejo tisti, ki so izdelek brez predhodnega preverjanja kupili in so zdaj ostali brez denarja, shujšali pa tudi niso. 

Zaman čakajo na denar

S tržnega inšpektorata so znova sporočili, da so prejeli več prijav potrošnikov, ki so prek spleta kupili izdelek za hujšanje Nidora, prav vse prijave pa se nanašajo na nedelovanje in neučinkovitost kupljenega izdelka ter težave pri uveljavljanju zahtevka za vračilo plačanega zneska.

Pristop ponudnika ostaja enak: na spletnih straneh v slovenskem jeziku ponujajo izdelek za hujšanje po »akcijski ceni«, v primeru, da potrošniki z izdelkom ne bi bili zadovoljni, pa obljubljajo vrnitev kupnine v celoti. Potrošniki, ki so se odločili za prijavo na tržni inšpektorat, poročajo, da je izdelek za hujšanje neučinkovit, tisti, ki so se odločili tudi za vračilo izdelka, pa vrnjene kupnine tudi po več mesecih niso prejeli, poroča Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS).

Izdelek Nidora oglašujejo na spletni strani www.nidora.com in na www.nidoraonline.com, na obeh spletnih straneh je kot ponudnik navedeno podjetje Nidora LLC iz zvezne države Delaware v ZDA. Podjetje je zavedeno v registru podjetij države Delaware in ima veljavno davčno številko, obe domeni sta registrirani v Panami, zato potrošnikom, ki tak izdelek kupijo, tržni inšpektorat ne more pomagati.

Torej, previdno pri nakupih prek spleta. Preden komu zaupate osebne podatke ali številke kartic, se prepričajte, kdo stoji za tem.

Deli s prijatelji