OPOZORILO

Ne nasedajte: lažna e-pošta Dursa vsebuje virus

Objavljeno 16. januar 2013 15.48 | Posodobljeno 16. januar 2013 15.48 | Piše: T. L.

Ne odpirajte priponke, ampak sporočilo s priponko posredujete Nacionalnemu centru za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT.

Takšno je lažno elektronsko sporočilo.

LJUBLJANA – Davčna uprava RS (Durs) opozarja vse davčne zavezance, da v javnosti kroži elektronsko sporočilo, ki daje napačen vtis, da ga je poslala davčna uprava, sporočilo pa vsebuje virus, opozarja Durs na svoji spletni strani. Uporabnike opozarjajo, naj pošte ne odpirajo.

Kot pošiljateljica sporočila je navedena Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., vendar ta elektronski naslov ne pripada nobenemu od zaposlenih na Dursu, so zapisali pri davčni upravi. V predmetu sporočila je zapisano »Obvestilo o novostih DURS – za oddelek računovodstvo (FRS)«, vendar pa Durs tovrstnega sporočila v javnost ni pošiljal.

»Priponka v sporočilu vsebuje virus, zaradi česar priporočamo, da priponke ne odpirate, temveč sporočilo s priponko posredujete Nacionalnemu centru za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT, in sicer na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..« Prejemnikom lažne elektronske pošte še priporočajo, da sporočilo nato izbrišejo. 

Deli s prijatelji