PRIMER LOREDAN

Ne mobing, ampak sklenitev pogodbe z drugim zdravnikom

Objavljeno 19. julij 2013 22.25 | Posodobljeno 19. julij 2013 22.25 | Piše: M. U.

V bolnišnici Valdoltra enotno zavračajo očitke vodje Iniciative zdravnikov za transparentno in strokovno javno zdravstvo.

Dr. Danijel Bešič Loredan, specialist ortopedske kirurgije. Foto: Ljubo Vukelič, Delo

LJUBLJANA – Potem ko je dr. Danijel Bešič Loredan napovedal, da zapušča Slovenijo oziroma bolnišnico Valdoltra in odhaja v Švico zaradi podtikanj in šikaniranj oziroma mobinga, so se odzvali v omenjeni bolnišnici. Vrhunski kirurg in vodja Iniciative zdravnikov za transparentno in strokovno javno zdravstvo bo od jeseni tako izvajal operacije gležnjev in podplata, ki jih v Valdoltri niso hoteli uvrstiti v svoj program, na kliniki Schulthess v Zürichu, nato pa v ortopedski bolnišnici v St. Gallnu. Loredan je ob tem prepričan, da si je zamere nakopal, ker je glasen.

Enotni v nasprotovanju Loredanu

V bolnišnici Valdoltra pravijo, da so po enotnem mnenju vodstva in celotnega zdravniškega osebja očitki kmalu že bivšega sodelavca neutemeljeni in neresnični. Trdijo, da se v njegovem primeru »zagotovo v Ortopedski bolnišnici Valdoltra ni izvajal nikakršen mobing ne v preteklosti ne v zadnjem obdobju«. Še več, »bila so mu omogočena vsa izobraževanja in normalno opravljanje vsakodnevnega dela v bolnišnici, pri katerem je nujno potrebno sodelovanje kolegov ter tudi delo zunaj bolnišnice«. Kot pravijo, so še do nedavnega skupaj postavljali tudi razvojne cilje bolnišnice. Poleg tega je Danijel Bešič Loredan s svojim marljivim delom pomembno prispeval k izpolnjevanju pogodbenih obveznosti do ZZZS.

Ne mobing, ampak sklenitev pogodbe z drugim zdravnikom

Kot še pravijo, v primeru Danijela Bešiča Loredana ni šlo za mobing, diskvalifikacije, podtikanje ali šikaniranje, ampak zgolj za to, da je delodajalec po Loredanovi odklonitvi sklenitve pogodbe za predstojniško delovno mesto sklenil pogodbo z drugim zdravnikom. Kot opozarjajo v bolnišnici, je zgolj to lahko omogočilo normalizacijo delovnih procesov in ponovno zagotovitev nemotenega dela dejavnosti ortopedije stopala in gležnja, med drugim pravijo v izjavi za javnost v bolnišnici Valdoltra.

Deli s prijatelji