KJE BODO DELALI?

Nateg v Mariboru: razpis za službe v tovarni, ki je sploh ni

Objavljeno 03. oktober 2014 11.29 | Posodobljeno 03. oktober 2014 11.29 | Piše: K. K.

Na agenciji za okolje in upravni enoti ni nobene vloge za dovoljenje za zagon tovarne, medtem ko naj bi prve kadre zaposlili do konca leta.

Je mariborska boljša prihodnost zgolj obljuba?

MARIBOR – V štajersko prestolnico so pred dnevi nekaj upanja na boljšo prihodnost prinesli domnevni kitajski investitorji, ki naj bi v tovarni baterij ponujali nova delovna mesta. A poslovneži sumljivega slovesa postajajo vse manj glasniki upanja. Po poročanju portala Maribor24 so Kitajci razpisali delovna mesta za tovarno, ki do konca leta, ko obljubljajo prve zaposlitve, sploh ne bo mogla delovati. Ne na upravni enoti ne agenciji za okolje, ki mora okoljsko nevarni tovarni za obratovanje dodeliti dovoljenje, pa ni niti prošnje, s katero bi obljubljeni posel lahko zagnali.

Razpis s kratkim rokom

Portal Maribor24 poroča, da so tistim, ki se želijo potegovati za delovna mesta, ponudili izjemno kratek čas za prijavo na razpis, portal pa se vprašuje, čemu tako kratek rok za prijavo na razpis za službo v tovarni, za katero se sploh ne ve, kje bo stala. Opozarjajo, da vsak mora objekt, še posebej tak s tehnologijo, ki vpliva na okolje, pridobiti ustrezna uporabna in okoljska dovoljenja za proizvodnjo, za kar pa investitor še ni začel nobenega postopka pridobitve. Kitajska družba Shihlien Apex je napovedala zagon tovarne baterij v Mariboru do konca tega leta, o čemer je pisal tudi Večer.

Po pisanju Večera naj bi bila sporna tudi agencija, ki je objavila razpis za zaposlitve, saj gre za kadrovsko agencijo Powerserv, ki je julija za storitve za mariborsko občino prejela 1371 evrov.

Taja Kordigel z mariborske občine sicer pravi, da so pretekli petek objavili razpis za 52 delovnih mest za tovarno baterij. Lokacija tovarne sicer še ni razkrita javnosti, vendar je pooblaščenka investitorja javnosti pojasnila, da je razlog v želji po učinkovitih poslovnih pogajanjih glede pridobitve poslovnih prostorov – kar je sicer stalna investitorjeva praksa (in ne le njihova). Prav tako je pooblaščenka pojasnila, da je investitorjeva stalna praksa, da ima ob prevzemu prostorov bodoče sodelavce že izbrane.

Deli s prijatelji