ZAHVALA

Natalija nedonošenčka rodila na avtocesti

Objavljeno 12. december 2011 12.26 | Posodobljeno 12. december 2011 12.26 | Piše: A. L.

Leon se je rodil mnogo prezgodaj, odločilno vlogo pa sta odigrala babica in reševalec.

Družina Hromec je večja za enega člana.

NOVO MESTO, LJUBLJANA – V časih, ko poročamo o mnogih slabih stvareh, se še vedno najdejo pozitivne zgodbe, zgodbe, ki nas opozarjajo, da vendarle ni vse tako slabo, kot je videti na prvi pogled. Natalijina zgodba to vsekakor potrjuje. Sredi avtoceste med Novim mestom in Ljubljano je namreč rodila dobrih 26 tednov starega nedonošenčka Leona.

Pri tem sta glavno vlogo za njegovo preživetje odigrala babica Tanja Bon in voznik reševalnega vozila Miro Brudar. Mlada mamica se tega dobro zaveda, zato se jima neizmerno zahvaljuje (čestitko objavljamo spodaj v celoti):

Zahvala,                            

Za rojstvo otroka se v običajnih okoliščinah ne zahvaljujemo, saj je to edinstven in neponovljiv dogodek, ki se običajno odvija v porodni sobi ob spremstvu zdravniškega osebja. Naša zgodba pa je edinstvena in čarobna, saj se je vse odvijalo sredi avtoceste.

Babici Tanji Bon in vozniku reševalnega vozila Miru Brudarju smo neizmerno hvaležni, ker sta bila 15. septembra 2011 zaslužna, da je naš sinček Leon zdrav nedonošenček. Rodil se je namreč na avtocesti med Novim mestom in Ljubljano, star samo 26 2/7 tedna. Njegova teža ob porodu je bila 1000 gramov, dolžina 38 centimetrov.

Zahvalili bi se predvsem zato, ker sta svoje delo opravila odgovorno in profesionalno, kljub temu da so bile razmere zelo nevsakdanje. Babica Tanja Bon je ves čas skrbela za Leona, saj mu je nudila pomoč pri dihanju, ki je ob vhodu v Porodnišnico Ljubljana končno zajokal. Voznik Miro Brudar je z nujno vožnjo in neizmerno pomočjo ob rojstvu poskrbel, da smo skupaj z rojstvom od Novega mesta do Ljubljane potrebovali zelo malo časa, kar je bilo ključno za preživetje Leona.

Zato se obema iz vsega srca zahvaljujemo Robi, Natalija in Ines Miklavčič.

Deli s prijatelji