ŠOK

Nasvet: sosed je z motiko poklal mladiče, opraviči naj se lastnica

Objavljeno 11. avgust 2013 09.51 | Posodobljeno 11. avgust 2013 09.51 | Piše: P. J.

23 društev za zaščito živali se je besno odzvalo na zapis svetovalke v znani reviji za ženske.

Mali rodezijski grebenarji (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Svetovanje v znani ženski reviji je razjarilo večino društev za zaščito živali. Zadnji zapis avtorice je po mnenju društev izbil sodu dno. »Cela živalovarstvena scena govori o tem in se zgraža, kličejo in pišejo nam tudi ljudje, ki sicer niso angažirani na tem področju, in izražajo svoje ogorčenje,« so zapisali v pismu, ki so ga posredovali urednici revije.

Z motiko je poklal mladiče

Ljubitelje živali je šokiral nasvet, kako ravnati v primeru, ko je sosed z motiko pobil nedolžne pasje mladiče. Bralka, ki je prosila za pomoč, je zapisala, da je njen sosed ponorel, ko je otrok tako dolgo provociral psico z mladiči, da ga je šavsnila (ne pa tudi poškodovala). Oče otroka je nato baje zaradi tega po vsej vasi z motiko lovil psico, in ker je ni ujel, je vstopil v tuje stanovanje in z motiko ubil tri pasje mladiče, preostale pa poškodoval. 

Nasvet svetovalke bralki je, naj se sosedu opraviči zaradi šavsanja psice, saj da bo plačala več zaradi šavsa, kot bo dobila odškodnine za mladiče. Svetovala ji je tudi, naj pozabi na denarno zadoščenje in zadevo reši s pogovorom.

Šokirani zaradi nasvetov

Na portalu pesmojprijatelj se vprašujejo, ali je svetovalka že kdaj od daleč videla zakon o zaščiti živali in kaj medij z njenimi nasveti sporoča bralcem. Društva, ki so posredovala pismo urednici, so zapisala, da očitno nasveti »niso za dobrobit živali, ampak ohranjanje miselnosti Slovencev – tistega dela, ki je škodljiv drugim ljudem, okolju, posledično pa tudi posamezniku samemu«.

V pismu so zapisali tudi, da so odgovori v Sofijini svetovalnici »nevarni, ker pozivajo oziroma namigujejo, da so taka dejanja lahko celo dopustna oz. upravičljiva. To je kratko malo nedopustno, neodgovorno in ponižujoče do živali.«

Za komentar k pisanju društev smo vprašali tudi urednico revije. Njen odgovor še pričakujemo. 

Deli s prijatelji