SLAVNI PRI NAS

Naša dežela raj za
 snemanje tujih oglasov

Objavljeno 20. avgust 2011 22.06 | Posodobljeno 20. avgust 2011 23.55 | Piše: A. P.

Največ zvezdnikov v naše kraje zvabi prečudovita narava

Kate Bosworth se je pri nas zadrževala štiri dni

Šumeči gozdovi, kristalna jezera in zašiljeni vrhovi Alp so nedvomno eden večjih atributov naše drobne dežele. Čeprav imamo nenehno polna usta o lepotah naše domovine, še vedno nismo našli poti, kako jih uspešneje predstaviti svetu in kako jih zaščititi pred vztrajnim propadanjem.

Pri nas snemajo reklame in filme

Očitno pa naša narava govori sama zase, saj se številne ugledne produkcijske hiše čedalje pogosteje odločajo za snemanje filmov in reklam v Sloveniji. »Tujce zanimajo projekti, pri katerih jim lahko ponudimo lepo naravno okolje, gore, gozdove in travnike. Skratka, zanima jih naša narava. Kot drugo jih zanimajo naši studii, ker so še zmeraj cenejši kot v tujini. Največja težava pa je moderna arhitektura,« nam je pojasnil predstavnik Studia Arkadena, kjer mesečno izpelje vsaj dva projekta za naročnike iz tujine.

Pri nas velikan Pepsi

»Pred mesecem dni smo na Bovškem in v okolici Mangarta končali snemanje reklame za kooperacijo Pepsi.« Gre za odmeven projekt, saj je Pepsi največji proizvajalec brezalkoholnih pijač na svetu. Pri nas so posneli reklamo za pijačo mountain dew, ki se je v Sloveniji ne da kupiti, čez lužo pa je zelo priljubljena. Ne preseneča, da so k sodelovanju privabili zvezdnika Vala Emmicha. Izvajalec popularne glasbe nam je najbolje znan po gostovanjih v serijah 30 Rock in Grda račka. Zamisel reklame je preprosta. S prijateljem se poda na divji rolkarski spust po gorski cesti, da bi ujel pločevinko pijače. Med vožnjo lahko za trenutek uzremo tablo z napisom Triglavski narodni park, prepoznamo Mangart in na koncu Bovec.

Popularna Gorenjska in Posočje

Čarom naše narave se niso mogli upreti niti pri Deutsche Telekom in Škodi. Prvi so se nedavno zadrževali v Logu pod Mangartom, v Trenti in na Vršiču pa so snemali oglas za Škodo. Med odmevnejšimi gostovanji tujih zvezdnikov velja omeniti obisk hollywoodske igralke Kate Bosworth, ki je nastopila v spotu za predstavitev nove modne linije Vanesse Bruno. Lepotica, ki jo najbolje poznamo po vlogi Louis Lane v zadnjem filmu o Supermanu, se je pri nas mudila štiri dni. Slovenijo naj bi poleg čudovitega zimskega ambienta izbrali tudi zaradi relativne dostopnosti, saj loči Ljubljano in Pariz le krajši letalski polet.

Velika zvezda za majhen umetniški projekt

Brunova je domačim novinarjem razkrila, da je tokrat za obraz znamke izbrala Kate zaradi njene ljubkosti in kombinacije miline ter moči. »Ko sva se spoznali, sva se preprosto ujeli. Čeprav je velika ameriška zvezda, je spakirala kovčke in prišla sem za štiri dni naravnost iz Los Angelesa na ta mali umetniški projekt, in to iz čistega užitka, brez agenta. Ta video bo vau!« je za revijo Elle povedala Brunova. Snemanje spota je potekalo na več lokacijah, tudi v Lipici in ob jezeru Jasna.

Deli s prijatelji