PLANETARIJ

Narod pi*dakarjev

Objavljeno 07. maj 2016 14.43 | Posodobljeno 07. maj 2016 14.43 | Piše: Blaž Jarc

Oprostite, ampak to je klasično pi*dakanje. Mi hočete povedati, da delavce migrante v Apačah, v zatilju slovenske kure, skrbi novela o pomorstvu? Dajte no mir!

Blaž Jarc s Planet TV.

Veste, kaj me najbolj pogreje? Ko nekdo pi*daka! To ni isto kot kritika. Kritika vsebuje vsaj zametek rešitve. Vsaj trohico ideje, kako bi to lahko drugače rešili … bolj učinkovito. In če začnem pri koncu, v družbi imamo izjemno malo kritikov in en kup pi*dakarjev. Ne, ne bom poiskal lepše besede. Ker to pač počnejo. Vsepovprek pi*dijo, kot kakšne kure brez glave.

Najbrž že vsi veste, da je Sindikat delavcev migrantov vložil kar šest zahtev za šest referendumov. Ja, to so tisti gospodje iz Apač. Delajo v Avstriji, živijo v Sloveniji. Nervira jih davek. Dohodnina. Zadnjič smo imeli v prispevku na Planetu enega, ki je potarnal, da mora na koncu leta Sloveniji plačati več tisoč evrov dohodnine, čeprav vse davke plača že v Avstriji. Seveda, plačati mora davčno razliko. V Avstriji so davki nižji kot pri nas, in ker gospodje pač živijo v Sloveniji, so tudi davčni rezidenti Slovenije. Torej morajo plačati razliko. Kljub temu povsem razumem njihov boj za olajšave, pa za potne stroške, ki jim jih menda ne priznavajo... itd. Jasno. Mramor ne bo niti nosu pomolil v dvorano, polno delavcev migrantov. Dvomim, da se jim bo sploh kdaj oglasil na telefon. In ja, za svoje pravice se je treba boriti! Ampak …

Že pred časom so delavci migranti ponavljali, da jim država ne more vzeti volilne pravice. In zdaj je popolnoma jasno, kaj so s tem mislili. Vložili so šest zahtev za referendumski postopek zoper šest vladnih zakonov. In zdaj ves čas ponavljajo, da so le zaskrbljeni državljani, da dvomijo o ustreznosti sprejetih zakonov in da to vse skupaj nima nič z njihovo bitko za manjše davke. No, pa poglejmo, kateri zakoni jih motijo tako hudo, da so zanje vložili zahteve za referendume. Zakon o partnerski zvezi, zakon o carini, zakon o varstvu pred diskriminacijo, novela pomorskega zakonika, zakon o upravnih taksah in zakon o varstvu kulturne dediščine. Oprostite, ampak to je klasično pi*dakanje. Mi hočete povedati, da delavce migrante v Apačah, v zatilju slovenske kure, skrbi novela o pomorstvu? Dajte no mir! Niti enega predloga, kako bi katerega od teh zakonov spremenili ali dopolnili, niso dali. Niti enega! Imajo pa najbrž kakšen seznam, kaj vse jih v teh zakonih moti, kajne? Ne. To počnejo samo zato, da pokažejo svojo moč. Po principu: »Vi nas je*ete, mi bomo pa zdaj pi*dakali!«

In res. Ne obsojajte jih prehitro. Od nekoga so se tega morali naučiti. Kdaj gledate prenose parlamentarnih sej? Če bi koalicija, katera koli, kadar koli, lastnoročno pripeljala tovornjak, poln petstotakov, pred prag državnega zbora, bi opozicija vso energijo vložila v to, da narod tega denarja ne bi dobil. Zakaj? Ker jim ga niso dali oni. In ker to pomeni, da bodo ti ljudje drugo leto najbrž še enkrat izvoljeni. In ne oni. In bodo pi*dakali in pi*dakali. To je neka čudna kombinacija zavisti in škodoželja, ki jo najbolje poznamo ravno Slovenci.

Prav zdajle, ko končujem pisanje, me je oblil mrzel pot. Kaj pa če imajo delavci migranti prav? Kaj pa če res potrebujemo referendum za vsaj enega od teh zakonov? Čedalje bolj verjetno se mi namreč zdi, da je v zakonu o varstvu kulturne dediščine najmanj enkrat zapisano tudi PI*DAKANJE.

@Mirko_Mayer kako že praviš, @BJarc? Malo gledam po tvojem tekstu: »Veste, kaj me najbolj pogreje?« Ali pa: »Ne, ne bom iskal lepšega izraza.« Celo: »Dajte no mir!« Se mi samo zdi, ali tudi ti pi*dakaš? 

Deli s prijatelji