PO ZAVRNITVI TOŽILSTVA

Namesto tožilstva Hypo Leasing preganja kar podjetnik

Objavljeno 22. februar 2015 19.03 | Posodobljeno 22. februar 2015 19.08 | Piše: Mo. S.

Potem ko je tožilstvo pregon zoper nekdanje in zdajšnje vodilne v Hypo Leasingu zavrnilo, Gajšek pregon nadaljuje sam.

Edina rešitev je stečaj, pravi večinski lastnik Laboda Franc Gajšek.

LJUBLJANA – Podjetnik Franc Gajšek kar sam nadaljuje pregon zoper nekdanje in zdajšnje vodilne v Hypo Leasingu, potem ko je tožilstvo njegovo kazensko ovadbo zavrnilo.

Hypo Leasing je pred letom dni v stečaj spravil njegovo osrednjo nepremičninsko družbo DRF Plus, podobno pa so hoteli storiti tudi z njegovo Metalko Trgovino, poroča Dnevnik. Zaradi rubeža Metalke Trgovine se zdaj zagovarjajo vodilni Hypo Leasinga, in čeprav je tožilstvo ovadbo zavrglo, Gajškova Metalka Trgovina pregon nadaljuje sama.

Metalka Trgovina je Hypo Leasingu izdala več menic, s katerimi je jamčila za dolgove nekaterih preostalih podjetij Gajška. Pred štirimi leti je Hypo Leasing menice začel unovčevati, a za precej nižje zneske, kot so bile izdane. Po poročanju Dnevnika naj bi poroštva Metalke Trgovine unovčevali tudi za nekatere pogodbe, ki sploh še niso bile zapadle. Zagovornik Metalke Trgovine Luka Podjed pravi, da se le izgovarjajo, da je šlo za pomoto, takšna 'napaka' pa naj bi se jim bila zgodila kar šestkrat.

Deli s prijatelji