DOBRODELNO

Namesto prijavnine so prinesli hrano

Objavljeno 06. oktober 2014 18.41 | Posodobljeno 06. oktober 2014 18.41 | Piše: A. J.

Na dobrodelnem teniškem turnirju so namesto denarja zbirali hrano. Anita Ogulin je povedala, da je bo dovolj za najmanj 50 družin.

Geslo turnirja Vsi smo zmagovalci je bilo za dobrodelne tenisače še kako primerno.

Pristna želja pomagati, ščepec razposajenosti, ganjenost do solz in topel občutek sodelovanja pri nečem resnično dobrem – vse to so bili občutki, ki smo jih doživljali prejšnjo soboto na dobrodelnem teniškem turnirju dvojic z geslom Vsi smo zmagovalci v Športnem centru Dolgi most na obrobju Ljubljane.

Dobrodelnega teniškega turnirja sta se lani domislila in ga tudi prvič izpeljala brata dvojčka Slaven in Neno Šerić. Po rodu iz Prijedora v Bosni in Hercegovini sta se leta 1992, ko je v njuni domovini divjala vojna, znašla v Sloveniji. Danes uspešna podjetnika sta v tistih letih na lastni koži občutila, kako je, če nimaš ničesar. Tako lani kot letos je bila vstopnica za sodelovanje v športni igri vrečka hrane v vrednosti 15 evrov. »Čeprav imamo le 60 tekmovalcev, jih je vrečke prineslo najmanj sto,« nam je ganjen zaupal organizator Neno Šerić. »Letos so donacije presegle vsa naša pričakovanja,« je še dodal.

Dobrodelnosti so se pridružila tudi nekatera velika domača in tuja podjetja, denimo slovensko Žito in hrvaška Podravka, za potrebe turnirja pa so vsak po svojih močeh z brezplačnimi darili ali delom – izposojo teniških igrišč, peko čevapčičev, petjem ali glasbenim nastopom na dogodku – poskrbeli znanci in prijatelji organizatorjev ter še nekatera, dobrim delom zavezana podjetja.

Poleg razglasitve najboljših igralcev turnirja – to sta postala 16-letni Omar Smajlović in najmlajši udeleženec, 12-letni Klemen Hočevar – je bil vrhunec prireditve prihod Anite Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, ki je tudi letos poskrbela, da je zbrana hrana (v kombiju se je je nabralo več kot dve toni in pol!) prišla v prave roke.

»S tem kombijem ste nahranili najmanj petdeset družin in jaz se vam v njihovem imenu zahvaljujem,« je bila hvaležna najbolj znana slovenska pobudnica dobrih del in Delova osebnost leta. Njeno pisarno v Mostah vsak dan obišče ali tja pokliče najmanj sto ljudi, ki so se znašli v hudi stiski in potrebujejo pomoč, zato je sleherna oblika pomoči zanje več kot dobrodošla. 

Deli s prijatelji