POZOR

Nakup spletnih kuponov je lahko tudi nateg

Objavljeno 23. januar 2014 09.01 | Posodobljeno 22. januar 2014 16.55 | Piše: Mo. S.

Tržni inšpektorat svari: pri nakupu kuponov prek spletne strani toprabat.com previdnost ne bo odveč.

Pazite se spletnih goljufij.

LJUBLJANA – Na tržni inšpektorat se je obrnilo že več potrošnikov, ki so prek spletne strani toprabat.com kupili kupone različnega blaga in jih želeli unovčiti. A pri tem so naleteli na težave, saj naročenega blaga niso prejeli, prav tako pa so imeli težave pri uveljavljanju zahtevka za vračilo denarja, je tržni inšpektorat zapisal na svoji spletni strani.

Obravnavajo podjetje s sedežem v Kopru

»Spletne strani so sicer v celoti v slovenskem jeziku, zato dajejo prvi vtis, da gre za slovenskega prodajalca kuponov. Iz splošnih pogojev poslovanja, ki so objavljeni na spletnih straneh toprabat.com, pa izhaja, da je prodajalec tuje podjetje, in sicer Bluebird solution Ltd s sedežem v Veliki Britaniji,« še navajajo.

Po podatkih STA tržni inšpektorat obravnava tudi koprsko podjetje Areafin skupina, ki prek spletne strani popusti2.si ponuja kupone za nakup različnega blaga. V nekaterih primerih kot prodajalec blaga nastopa prav to podjetje, v drugih pa različna tuja podjetja.

Obrnite se na potrošniški center

Ob tem vsem morebitnim kupcem svetujejo previdnost pri nakupu teh kuponov, v primeru težav pa se potrošniki lahko obrnejo na Evropski potrošniški center.

Deli s prijatelji