NA KOŽO

Nakup prihodnosti

Objavljeno 24. januar 2017 23.35 | Posodobljeno 24. januar 2017 23.48 | Piše: Lovro Kastelic
Ključne besede: komentar

Stanovanjski kredit mu je v tistem začrtal bodočnost za ohoho prihodnjih let.

Pride pa te mine pa spet pride in te končno mine plačevati najemnino za stanovanje nekomu, ki ga je na tako preprost način podedoval, ga dobil po denacionalizaciji ali zgolj izkoristil Jazbinškov zakon, ga kupil za pičlih 10.000 mark, zdaj pa poseduje zlata jajca, vredna 100 in več tisoč evrov! In prav zaradi teh jajc je njegovega zvestega in posledično vse bolj ljubosumnega podnajemnika v določenem trenutku – resnično minilo. In kaj je storil? Nič, zakreditiral se je.

Vsi so mu dejali, boš videl, življenje se ti bo drastično spremenilo, in to na bolje! Dotičnik, ki se predobro zaveda, da bo sicer živel pod streho, ne pa še pod lastno, saj bo vsaj deset let ta še vedno v večinski lasti natančno določene banke, je v tistem spoznal, da je stopil v ocean striktnega prevzemanja odgovornosti in da je še tisti hip zaloputnil vrata – brezskrbni preteklosti. Nekateri so ga celo pokroviteljsko trepljali, češ, pa saj smo tako in tako do vratu vsi v kreditih, pa ga, priznajmo, ni kaj dosti pomirilo. Stanovanjski kredit, bodimo realni, mu je v tistem začrtal bodočnost za ohoho prihodnjih let, ko pa so mu za nameček še toplo svetovali, naj se zavaruje še življenjsko, podčrtano, za primer smrti, je smrt tudi prvič zavohal. Ta obstaja in prihaja.

Dobro, si je rekel oni dan, ko je le prišel do tistega mansardnega stanovanja, poudarjam, v četrtem nadstropju, poudarjam, brez dvigala. In si le za hip oddahnil. Saj je ugoden nakup v osrčju slabših popotresnih gradenj že kmalu pokazal, kot je to že v navadi, paleto svojih plomb in preostale gnilobe. Zato je na njegovem internem razpisu slavil kar prekaljeni mojster Adem, mož čutečega pogleda in pretkanega značaja. Marljivi Bosanec, boss classic, je s svojimi možmi kaj hitro zavihal svoje rokave ter pred dnevi slednjič uspešno zaključil najdražji, najbolj umazan in najglasnejši posel! Česar se bodo še dolgo spominjali tudi bodoči sosedje, ki jim je štemarica vse od začetka januarja uspešno parala možgane; ta spodnjemu je, se mu opravičujem, pokukala celo v njegovo zavetje?!

Nakup njegove prihodnosti se bo sicer že v naslednjih dneh, potem ko se bo osušil estrih, nadaljeval s polaganjem ploščic, knaufa in izolacije, parketa in laminata, oken in vrat, kopalnice in kuhinje. Kar bo slednjič le še zaokrožilo nakup njegove prihodnosti. Ali se bo v skrajni sili prelevil v razprodajo njegove preteklosti, bo pokazala šele prihodnost. Stanovanjski kredit mu je v tistem začrtal bodočnost za ohoho prihodnjih let. 

Deli s prijatelji