POHVALNO

Največji kebab za dobrodelnost

Objavljeno 16. junij 2015 19.22 | Posodobljeno 16. junij 2015 19.22 | Piše: Darko Naraglav

V Žalcu 100-kilogramski kebab za socialno ogroženo družino.

Na tržnici v Žalcu v Spodnji Savinjski dolini, ki v tem času dobiva svojo značilno podobo s številnimi površinami hmelja, se je zgodilo nekaj nenavadnega: ob odprtju lokala hitre prehrane je Dževo Beđeti iz Nemčije pripeljal kar 100-kilogramski kebab, ves izkupiček dneva pa se je odločil nameniti eni od socialno ogroženih žalskih družin.

»Večkrat grem na različne seminarje v zvezi s kebabom v Nemčijo, in tako se je porodila tudi ideja o največjem. Z nemškim proizvajalcem sva se dogovorila za izdelavo takšnega, kakršnega v Sloveniji še ni bilo. Kebabi, ki jih imamo v naših lokalih, so sicer narejeni v Sloveniji, tega pa so morali narediti v Nemčiji, saj pri nas nimajo naprave za izdelavo tako velikih,« je poudaril Beđeti.

Skupaj z občino Žalec, Rdečim križem Žalec in društvom Evreka so izbrali samohranilko z dvema šoloobveznima otrokoma. Poleg tega so kebab ta dan prodajali po dva evra, vendar so nekateri zaradi dobrodelnosti dali tudi pet evrov ali več, tako da so za družino zbrali kar 530 evrov.

Deli s prijatelji