LESTVICA PRILJUBLJENOSTI

Najraje imamo Pahorja, Židana in Janšo

Objavljeno 20. april 2014 20.05 | Posodobljeno 20. april 2014 20.06 | Piše: STA, M. U.

Anketa Episcentra: Vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov ostaja nespremenjen.

SDS Janeza Janše je zaskrbljena zaradi Grčije

LJUBLJANA – Vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za TSmedia opravila agencija Episcenter, ostaja nespremenjen. Še naprej vodi predsednik republike Borut Pahor z oceno 63,6, sledi mu minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan z oceno 56,4, na tretjem mestu je prvak SDS Janez Janša z oceno 43,2. Na četrtem mestu lestvice je prvak Desusa Karl Erjavec z oceno 40,5, predsednica vlade Alenka Bratušek pa na petem mestu z oceno 38,2. Obema je glede na ocene v marčevski anketi priljubljenost nekoliko padla.

Najbolj je priljubljenost padla Jankoviću

Na lestvici nato do 10. mesta sledijo predsednica NSi Ljudmila Novak, prvak DL Gregor Virant, ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik DZ Janko Veber in predsednik SLS Franc Bogovič. Med zadnjimi petimi je glede na ocene v marcu priljubljenost najbolj padla Jankoviću, ki se je marca uvrstil na sredino prve deseterice.

Telefonsko raziskavo je agencija Episcenter opravila med 8. in 16. aprilom, na vprašanja pa je odgovarjalo 1005 polnoletnih ljudi.

Deli s prijatelji