PREMIERKA ODGOVARJA

Najraje ima leopardji vzorec, ukrepala bo proti tistim, ki v politiki niso z dobrimi nameni

Objavljeno 03. september 2013 22.11 | Posodobljeno 03. september 2013 23.30 | Piše: STA, M. U.

Premierka je na svojem facebook profilu med drugim zapisala, da ima na oblačilih najraje leopardji vzorec.

Julij 2006: tiskovna konferenca takratnega finančnega ministra Andreja Bajuka in takratne direktorice direktorata za proračun Bratuškove.

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek je na svojem facebook profilu odgovarjala na vprašanja državljanov. Napovedala je, da bo vlada ta teden predstavila paket ukrepov za boj proti sivi ekonomiji. Obljubila je, da bo odločno ukrepala proti tistim, ki v politiki niso z dobrimi nameni.

70-odstotni davek na premoženje, katerega izvora se ne da dokazati

Po njenih navedbah je pripravljen tudi zakon, s katerim vlada predlaga 70-odstotni davek na premoženje, katerega izvora se ne da dokazati. Vlada tudi še ni odpisala možnosti uvedbe davčnih blagajn, je dodala Bratuškova in zagotovila, da bodo o tem razmišljali, če se izkaze, da ne bo dovolj že uveden ukrep obveznega računalniškega programa, ki onemogoča brisanje računov.

O podražitvi vinjet

Odgovorila je tudi na vprašanje o morebitnem ukrepu podražitve vinjet in pojasnila, da se o tem pogovarjajo zgolj zato, ker je Družba za avtoceste v RS (Dars) zelo zadolžena in je treba plačati kredite, s katerimi so bile zgrajene vse avtoceste. »Dars nima drugega vira financiranja, in če ne bo finančno vzdržen, bodo vse obveznosti padle na proračun,« je dodala.

Gašpar Mišič veliko dela pustil neopravljenega

Prav tako se Bratuškova ni mogla izogniti vprašanjem o imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper. Kot je pojasnila, je Gašpar Mišič veliko dela pustil neopravljenega v njenem kabinetu, kjer ga je zaposlila kot državnega sekretarja za koordinacijo reševanja podjetij v težavah, Gašpar Mišič pa je nedavno s tega položaja odstopil. Ponovila je, da nikakor ne more podpreti neposrednega prehajanja političnih funkcionarjev v državna podjetja, saj je to za njo nedopustno.

image

Slovenija bo ostala socialna in solidarna država

Premierka je znova poudarila, da bo Slovenija ostala socialna in solidarna država. »To je moja zaveza in najšibkejšim ne bomo jemali,« je zapisala in zagotovila, da so pokojnine nedotakljive ter da vlada nikoli ni pripravljala ukrepa znižanja pokojnin.

Premierka ima najraje leopardji vzorec

Bratuškovi sicer ni uspelo odgovoriti na vsa vprašanja, je pa odpisala tudi na kakšno hudomušno. Nekoga je namreč zanimalo, ali ima na oblačilih raje zebrasti ali tigrasti vzorec, premierka pa je navedla, da ima najraje leopardjega in k odgovoru dodala »smeška«.

Deli s prijatelji