DENARNA POMOČ

Najradodarnejše občine ob rojstvu otroka

Objavljeno 31. avgust 2014 21.55 | Posodobljeno 31. avgust 2014 21.55 | Piše: A. K.

Medtem ko nekateri prejmejo le simbolično darilo, drugi dobijo tudi do 1000 evrov.

Po mnenju švedskih strokovnjakov v porodnišnicah popkovnico prerežejo prehitro

LJUBLJANA – Večina slovenskih občin novega občana nagradi z denarno nagrado, ki jo občina zagotavlja iz sredstev občinskega proračuna.

Najradodarnejši

Najradodarnejši občini sta zagotovo Komen in Moravske Toplice, saj staršem novorojenega otroka nakazujeta 1000 evrov, največji znesek, ki ga je v Sloveniji možno dobiti za novorojenca.

Od 500 do 600 evrov

Sledi Osilnica s 600 evri, na Bledu podarjajo 500 evrov ali bon v vrednosti 550 evrov, enak znesek nakazujejo na Jezerskem, v tej občini pa se za vsakega naslednjega otroka znesek zveča za 100 evrov. Po 500 evrov nakazujejo tudi v občinah Renče - Vogrsko in Velikih Laščah, kjer mamice dobijo tudi knjigo in županovo čestitko.

Prispevajo za mleko v prahu

Med najnenavadnejšimi darili so zagotovo plačila mlečnih nadomestkov. Poleg denarne pomoči mleko v prahu sofinancirajo občine Kungota, Maribor, Selnica ob Dravi, Starše in Šentilj.

Občina Kozje podari poleg denarne pomoči še sadiko visokodebelnega drevesa iz Kozjanskega parka, novorojenčki v občini Preddvor pa dobijo poleg denarja še ročno izvezene copatke.

Deli s prijatelji