PRIHAJA PRECEJ CM

Najprej bo vzhodno Slovenijo zajel veter, potem bo prišel sneg

Objavljeno 01. februar 2016 10.39 | Posodobljeno 01. februar 2016 10.39 | Piše: A. L.

Dva dneva bosta še precej topla, potem sledi ohladitev.

LJUBLJANA – Zelo toplo vreme za ta čas se bo nadaljevalo do srede, nato pa sledi prehodna ohladitev. Tako napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Že v torek bodo vzhodno Slovenijo čez dan zajeli vetrovi, ki bodo pihali do 70 kilometrov na uro, v sredo pa se v popoldanskih urah po vsej državi, z izjemo Primorske, kjer bo bril močan veter – do 100 kilometrov na uro –, obeta sneg.

»V sredo zvečer in v prvem delu noči na četrtek bo snežilo. V notranjosti lahko zapade do 10 cm južnega snega, v višjih predelih, nad 700 metri, pa okoli 20,« nam je zaupal dežurni vremenoslovec Brane Gregorčič. Tudi pretirano mrzlo ne bo: čez dan bo okrog 5, 6 stopinj Celzija. Sneg bo zelo prehoden in se ne bo dolgo obdržal, po njem pa sledi, kot je videti, vnovična otoplitev.

Preberite več o vremenu.

Kaj pa danes?

Gregorčič izpostavlja, da bo danes in jutri precej toplo, ponekod po državi lahko temperature dosežejo tudi 18 stopinj. A to niso rekordne temperature. Februarja so namreč pred nekaj leti v Beli krajini izmerili celo 23 stopinj. Je pa tudi res, da se je februar šele začel.

Deli s prijatelji