POZOR

Najmočneje sneži na severovzhodu države, zaprt del avtoceste

Objavljeno 16. januar 2013 20.46 | Posodobljeno 16. januar 2013 20.52 | Piše: S. J., STA

Sneg znova povzroča težave v prometu.

Ceste po državi se zasnežene.

LJUBLJANA – Trenutno najmočneje sneži na severovzhodu Slovenije, v osrednji Sloveniji in na jugovzhodu pa so se padavine za zdaj umirile, je povedal dežurni vremenoslovec v Agenciji RS za okolje (Arso) Jure Cedilnik. Sneg ponovno povzroča težave v prometu, zaradi zasneženega cestišča in zdrsov tovornih vozil je zaprta polovica dela štajerske avtoceste.

Zaprta polovica avtoceste

Polovica štajerske avtoceste je zaprta med priključkom Slovenska Bistrica sever in počivališčem Polskava proti Mariboru, nastal pa je daljši zastoj, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. V centru težave v prometu zaradi snega napovedujejo tudi za četrtek.

Popolni zapori zaradi zdrsov tovornih vozil sta trenutno na regionalni cesti Slovenska Bistrica– Maribor v Slovenski Bistrici na Jožefovem klancu ter na regionalni cesti Slovenske Konjice –Slovenska Bistrica pri Prelogah, so še zapisali v centru.

Po besedah Cedilnika je poleg Štajerske, Koroške in Prekmurje pas padavin trenutno tudi nad Primorsko, kjer lahko na niže ležečih predelih tudi dežuje, ter nad Notranjsko in Posočjem. Do zdaj je v nekaterih delih države padlo okoli 10 centimetrov snega ali manj, je dejal.

V četrtek bo snežilo predvsem v notranjosti Slovenije

»Največ padavin prek noči pričakujemo v severovzhodnem delu, medtem ko na jugozahodu pričakujemo nekaj burje in s tem povezanih težav zaradi prenašanja snega,« je pojasnil Cedilnik. V četrtek bodo padavine prisotne predvsem v notranjosti Slovenije, njihova intenzivnost pa bo manjša. Kljub temu bo padlo med pet in deset centimetri snega, na vzhodu tudi do 15 centimetrov.

Tudi v petek lahko v jugovzhodni Sloveniji pade okoli pet do deset centimetrov snega, padavine pa bodo najdlje trajale prav v tem delu države, je še pojasnil Cedilnik.

Deli s prijatelji