PEKLENSKA VROČINA

Najhujše je bilo v Črnomlju, morje ima 30 stopinj

Objavljeno 07. julij 2015 20.44 | Posodobljeno 07. julij 2015 20.47 | Piše: A. K.

Najbolj vroče je bilo danes v Črnomlju.

Temperature so v razbeljenih avtomobilih segale do 40 stopinj Celzija.

LJUBLJANA – V Sloveniji se že nekaj dni težko diha. Vročina je skoraj neznosna,image Agencija RS za okolje (Arso) pa je za danes in sredo za osrednjo in vzhodno Slovenijo razglasila rdečo stopnjo ogroženosti.

Do srede popoldne bo po nižinah sredi dneva in popoldne zelo velika toplotna obremenitev. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 37 stopinj Celzija. V notranjosti države so možne posamezne vročinske nevihte.

V Kopru ima morje skoraj 30 stopinj

Z visokimi temperaturami ozračja rastejo tudi temperature voda. Tako se temperatura slovenskega morja že bliža 30 stopinjam Celzija. Na Morski biološki postaji Piran je bila ob 14.30 izmerjena temperatura 28,5, na merilnem mestu kapitanije v Kopru pa 29,3 stopinje Celzija.

Bohinjsko jezero: prijetnih 26 stopinj

Prijetno so se segrele tudi vode v naših največjih jezerih. Po podatkih Arsa je temperatura Bohinjskega jezera danes okoli 14. ure presegla 26 stopinj, prav toliko stopinj ima tudi voda na Grajskem kopališču na Bledu.

Temperatura reke Soče na merilni postaji Arsa v Čezsoči se je ob 14.30 približevala 14 stopinjam, na merilni postaji na Savi Dolinki v Kranjski Gori pa so izmerili dobrih 11 stopinj Celzija.

Toplejše so druge reke. Tako so danes ob 14. uri na merilni postaji na reki Ljubljanici v Mostah izmerili 18 stopinj Celzija, reka Krka v Soteski na Dolenjskem je tedaj imela 16,6 stopinje, Drava na Ptuju 21,3 stopinje, Sava v Mednem 18,5 stopinje, Savinja v Laškem pa 25 stopinj Celzija.

Najbolj vroče v Črnomlju

V ponedeljek so po podatkih Arsa najvišjo temperaturo izmerili v Ljubljani, 36,1 stopinje Celzija. Danes pa se je ogrelo na 36 stopinj Celzija, kolikor so izmerili v Črnomlju. Ljubljano, Krško, Lendavo in Ravne na Koroškem je segrelo na 35 stopinj Celzija.

Kako je pri vas? Izpolnite obrazec in nam pošljite fotografije!

Deli s prijatelji