STANE SKORAJ 200.000 EVROV

Najditelju audija ponuja šest tisočakov nagrade

Objavljeno 20. september 2017 19.47 | Posodobljeno 20. september 2017 19.48 | Piše: Aleksandar Lukić

Ukradli so ga po košarkarski tekmi Slovenije.

Do 100 km/h pospeši v treh sekundah. Foto: Kreativni najemi

LJUBLJANA – Prejšnji četrtek, ko je Slovenija z našimi košarkarji slavila zmago nad Španci in se dolgo v noč veselila napredovanja v finale, so v Ljubljani ukradli pregrešno drago vozilo. Na spletni strani policije smo zasledili, da so zlikovci na Jurčkovi cesti v Ljubljani ukradli audija RS6, kovinsko vijolične barve, letnik 2017. Vozilo višjega cenovnega razreda in s 605 konjskimi močmi do oznake sto kilometrov na števcu pospeši v neverjetnih treh sekundah in še nekaj stotinkah. Avto je po naših podatkih vreden slabih 200 tisočakov.

Na družabnem omrežju facebook se je kot požar razširila objava podjetja Kreativni najemi (znano tudi pod imenom Autobroker) – komaj dva tedna star audi je bil namreč njihov.
Pogovarjali smo se z direktorjem družbe, ki je lastnik vozila, Zdravkom Poljaševićem. Povedal nam je, da je bilo vozilo v času kraje pri stranki, najemniku. Ključi in papirji vozila so ostali, avto pa je izginil brez sledi. Ko smo vprašali, kako je to mogoče, nam je Poljašević pokazal posnetek na spletnem videoportalu youtube, v katerem nemško združenje voznikov Adac s pomočjo posebne naprave brez ključev (ta mora biti dovolj blizu pravemu ključu, da ujame njegov signal) uspešno odklene več vozil, jih brez težav prižge in tudi odpelje.

850 evrov stane dnevni najem audija RS6.

Kot vozila s posnetka Adaca se tudi nesrečni audi odklene sam, ko je ključ v njegovi bližini, in se tudi prižge s pritiskom na gumb, torej brez potrebe po vtikanju ključa v ključavnico ali režo.

Vozilo, ki na trgu dosega vrednost 167.000 evrov, tako Poljašević, je zavarovano, a za podjetje uveljavljanje takšnega primera pomeni dražje storitve zavarovalnice. Čez palec Poljašević ocenjuje, da jim to utegne letne stroške za zavarovanje podražiti za okoli deset tisočakov. Prav zato se trudijo vozilo dobiti nazaj, tudi s precej mamljivo, šest tisočakov vredno nagrado, ki je za marsikoga v Sloveniji celoletni prihodek. Upajo, da se bo avto našel, da bo nagrada morebiti pritegnila celo storilce. Poljašević je namreč poudaril, da je nagrado pripravljen izplačati tudi njim.


Če bo vozilo našla slovenska policija, jim bomo podarili opremo.

»Če pa bo vozilo našla slovenska policija, jim bomo podarili za šest tisoč evrov opreme, ki jo potrebujejo pri svojem delu,« obljublja direktor.
Zanimanje za nagrado je veliko, vsaj če sodimo po delitvi objave družbe na facebooku. Do trenutka, ko je nastal ta članek, jo je delilo že prek 1100 ljudi. Avta še niso našli, so pa dobili nekaj, upajo, da uporabnih namigov. Nekdo trdi, da je bilo vozilo videno čez mejo, blizu Splita, veliko komentatorjev pa meni, da prestižnega audija ne bo nikoli več nazaj in je že končal v delih. 

Deli s prijatelji