NA KOŽO

Najbolj pravna država na svetu

Objavljeno 12. marec 2012 23.30 | Posodobljeno 12. marec 2012 23.30 | Piše: Dušan Malovrh

Da smemo raci reči raca, potrebujemo pravnomočno sodno odločbo.

Dušan Malovrh

Žalostno je videti predsednika protikorupcijske komisije, ko se nemočno vrtinči na stolu v teve studiu, tarna, odkimava in obupava s sklonjeno glavo. V zvezi s ponarejenim, pardon, neverodostojnim spričevalom nekega mladička stranke starostnikov lahko čivkne le metaforo o raci. Če nekaj izgleda kot raca, kvaka kot raca in hodi kot raca, še ni raca – vsaj v Sloveniji ne. Da smemo raci reči raca, potrebujemo še pravnomočno sodno odločbo. Jebiga, Slovenija je pač pravna država.

Zakon navadne smrtnike kresne s palico po glavi

Najbrž najbolj pravna država na svetu. Zato je sodnija odločno pravnomočno rubila hišo družini iz Litije, in sicer zaradi 124,38 evra neplačanega dolga komunalcem. Zato hočejo v petek, 16. marca, družino z dvema otrokoma deložirati iz hiše. Zato bodo zagotovo nadvse uspešno izterjali (ali sterali) Vegradove sužnje, ki ne zmorejo plačati najemnin v samskih domovih (potem ko jih je delodajalec nategnil, kakor so dolgi in široki). Zato, ker je Slovenija zgledna pravna država, kjer je vse po zakonu, je šel prejšnji teden v stečaj tudi Vegradov podizvajalec Zekrija (tisti slikopleskar, ki je Hildo lani oblajal pred sodiščem in jo pošiljal v zapor); državi ni mogel poravnati 30.000 evrov davka, saj je naročnika zaman rotil, da mu plača 165.000 prigaranih evrov.

Zakon je zakon, le da navadne smrtnike po glavi in žepu kresne s palico, strankarjance pa s korenčkom.

Goljufi se smejijo kot zaščiteni kočevski medved

Ker je Slovenija najbolj pravna država na svetu, se nam goljufi s figo in botri v žepu smejijo v face kot zaščiteni kočevski medved. Na visokoleteče race protikorupcijskega brezzobega tigra se gladko požvižgajo. Pa dokažite, če morete, da so lagali, goljufali in ponarejali.

Dokažite, da je Zemlja okrogla. Nato dajte dokaz v zobe sodnim mlinom in strankarskim bogovom. Brez njihovega avtograma se v Sloveniji ne zgodi nič (pravnomočno). Šele tedaj, ko bo požegnala strankokracija, boste lahko mirni, da ne boste padli s ploščatega planeta.

Deli s prijatelji