HEKTOLITER

Nagrada gre ob Vrbsko jezero

Objavljeno 17. julij 2014 23.12 | Posodobljeno 17. julij 2014 23.11 | Piše: Aleš Andlovič

Mariborčan Igor Stajnko bo pijačo iz naše nagradne igre z ženo in hčerko odpeljal na dopust.

Mlada mariborska družinica se je razveselila hektolitra pijač iz Laškega, Uniona in Radenske. Foto: Aleš Andlovič

MARIBOR –  »Ravno ob pravem času,« nam je že na vratih stanovanjskega bloka sredi mesta pod Pohorjem dejal 34-letni Igor Stajnko. Nato pa je v naslednjem stavku priznal, da mu bo hektoliter pijač iz naše nagradne igre prišel nadvse prav, saj se z družino odpravlja na zasluženi dopust. A ne kot večina Slovencev na morje, ampak na drugo stran Alp, v Avstrijo. »Odhajamo na Vrbsko jezero. To bo letos naše morje,« nam je razložila njegova žena Janja. Igor, ki je zaposlen kot gradbeni projektant, nam je priznal, da običajno za na dopust kupi kakšen zaboj piva, ki ga potem lepo počasi v senci spušča po razgretem grlu.

Dve leti že sodelujem v nagradni igri, zdaj mi je končno uspelo,« se je pohvalil sicer rojeni Konjičan, ki pa že od srednješolskih časov živi v štajerski prestolnici. »Tukaj sem obiskoval srednjo šolo in pozneje diplomiral,« se še spominja. Pod Pohorjem je spoznal tudi ženo Janjo Kramer, sicer po rodu s koroških koncev, pred šestimi leti sta se preselila v stanovanje na Taboru. Pred devetimi meseci je njuna ljubezen obrodila sadove, mala Sara pri pospravljanju hektolitra alkoholnih in brezalkoholnih pijač sicer ne bo sodelovala, a bodo zaloge tudi brez nje hitro pošle. »Zelo sem vesel, da sem dobil nagrado. Sto litrov pijače je res dobrodošlih,« se je veselil gradbeni inženir.

Prijavite se tu.

Na oddihu ob prečudovitem Vrbskem jezeru tričlanski družini Stajnko Kramer pijače zagotovo ne bo zmanjkalo. Poskrbeti bo treba le, da bo hladilnik v apartmaju vedno poln in da bo pijača primerne temperature, saj se nam obetajo pasje vroči dnevi. 

Deli s prijatelji